Halep, favorita fanilor în WTA, al treilea an consecutiv. Surpriză pe locul doi: cine a fost aproape să o detroneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep a câştigat pentru a treia oară premiul „WTA Fan Favorite.
Simona Halep a câştigat pentru a treia oară premiul „WTA Fan Favorite.

Simona Halep rămâne jucătoarea favorită a fanilor tenisului feminin, pentru al treilea an consecutiv, însă lupta pentru trofeul „WTA Fan Favorite“ a fost una extrem de strânsă în 2019, anunţă site-ul oficial al circuitului.

Campioana de la Wimbledon a luat un avans considerabil în primele zile ale votării, însă la intrarea pe turnantă a fost ajunsă din urmă în preferinţele fanilor de către tânăra poloneză Iga Swiatek, scrie wtatennis.com. Simona Halep a păstrat însă trofeul.

Clasarea Igăi Swiatek pe locul doi confirmă faptul că fanii polonezi şi cei români se mobilizează exemplar în aceste sondaje efectuate de WTA, întrucât poloneza Agnieszka Radwanska a câştigat de şase ori la rând premiul de popularitate, iar când Simona Halep a detronat-o, a început propria perioadă de dominaţie.

În vârstă de 18 ani, Swiatek a impresionat în 2019 cu o finală jucată la Lugano, o primă prezenţă în săptămâna a doua a unui turneu de Mare Şlem - fiind învinsă în optimile de la Roland Garros chiar de Simona Halep, debutul în Top 50 şi o victorie în faţa danezei Caroline Wozniacki la Toronto.

Petra Kvitova s-a clasat pe locul trei în preferinţele fanilor, urmată de Naomi Osaka, Elina Svitolina şi Bianca Andreescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite