Fotbalul vede lumina de la capătul tunelului: S-a stabilit când se va relua campionatul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul românesc se pregăteşte să se reia, iar după şedinţa de luni, organizată prin videoconferinţă de şefii Ligii Profesioniste de Fotbal, avem soluţia găsită de participanţi.

Oprită la data de 9 martie, după a doua etapă de play-off şi play-out, Liga I se pregăteşte să se scuture de coronavirus şi să dea drumul la joc.

Deşi, la un moment dat, era greu de imaginat că vom mai vedea fotbal în viitorul apropiat, în ultimele zile, cifrele venite dinspre Spania şi Italia, ţările cele mai afectate, sunt încurajatoare şi arată că, unde restricţiile s-au implementat mai devreme decât în România, rezultatele se văd deja. Ceea ce le dă speranţe şefilor fotbalului românesc că, după încheierea stării de urgenţă, programată acum pentru 16 mai, şi la noi viaţa poate reveni, cât de cât, la normal. Acest pas înainte s-ar traduce şi prin reluarea unor evenimente sportive, chiar dacă, într-o primă fază, cu porţile închise, fără spectatori în tribune.

Tocmai de aceea, luni, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a organizat o videoconferinţă cu reprezentanţii cluburilor şi cu oficialii AFAN (Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori). Principala temă de discuţie? Variantele posibile pentru reluarea Ligii I.

După mai multe ore de discuţii, s-a ajuns la concluzia că cea mai bună variantă pentru revenirea pe teren, cu etapa a 3-a din play-off şi play-out, ar fi data de 5 iunie. Asta deoarece, dacă starea de urgenţă s-ar încheia la 16 mai, echipele ar avea trei săptămâni la dispoziţie pentru a-şi relua pregătirile. Ar fi o perioadă suficientă pentru ca, după mai multe săptămâni fără antrenamente de grup, jucătorii să revină la forma sportivă de care au nevoie pentru a juca în meciuri oficiale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite