Florin Mergea şi Monica Niculescu au părăsit Australian Open. Halep este singura reprezentantă a României care merge mai departe

Florin Mergea şi
Monica Niculescu au părăsit Australian Open. Halep este singura reprezentantă a
României care merge mai departe

Singura reprezentantă a României la Australian Open a rămas Simona Halep. FOTO: Reuters

Ziua a şasea a turneului de Grand Slam Australian Open a fost una nu foarte bună pentru jucătorii de tenis din România, dintre aceştia doar Simona Halep mergând în faza următoare, în timp ce Florin Mergea şi Monica Niculescu nu vor mai continua pe tabloul de dublu, fiind eliminaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din primele zile ale competiţiei Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Victor Hănescu şi Hora Tecău au fost eliminaţi, speranţele ramase fiind în cei trei sportivi care au disputat meciurile lor sâmbătă dimineaţă.

Monica Niculescu alături de perechea sa Klara Zakapalova (Cehia) a întâlnit perechea Black/Mirza, în faţa cărora nu au putut rezista. Deşi în primul set echipa româncei a dominat partea de început, finalul setului a fost mult mai bun pentru perechea Black/Mirza, terminându-se 7-5, iar în cel de-al doilea set Niculescu/Zakapalova nu şi-au mai revenit, fiind spulberate cu 6-1.

Black/Mirza au avut nevoie de numai o oră şi 17 minute pentru a trece de Niculescu/Zakapalova.

Tot în cadrul competiţiei de dublu, dar la masculin, perechea Florin Mergea/ Oliver Marach (Austria) a fost învinsă după două seturi, 7-6, 6-3 de perechea Carreno-Busta / Garcia-Lopez, chiar dacă spaniolii erau mult mai slab cotaţi.

Partida disputată de Mergea a fost strânsă în prima parte acesteia, dar în setul doi perechea românului a cedat mult mai uşor.  

În schimb, Simona Halep nu a avut nici un fel de probleme în faţa jucătoarei Zarina Diyas pe care a învinsă în două seturi, 6-1, 6-4, într-un meci dominat complet de româncă. În turul următor, Halep o va întâlni pe numărul opt mondial, jucătoarea din Serbia, Jelena Jankovic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: