Fenerbahce - Şahtior, azi, ora 21.00, DolceSport 1: Lucescu, la luptă cu turcii. Mâine, interviu-eveniment cu Il Luce în "Adevărul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu FOTO AFP
Mircea Lucescu FOTO AFP

La Istanbul se joacă azi cel mai interesant meci din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Fenerbahce Istanbul contra lui Şahtior Doneţk.

Cu o zi înaintea aniversării a 70 de ani, Mircea Lucescu revine la Istanbul din postura de oponent al lui Fenerbahce.
Chiar dacă le-a antrenat pe Galatasaray şi pe Beşiktaş, numele lui Mircea Lucescu e apreciat şi pe partea asiatică a Bosforului. Nu de puţine ori s-a vorbit despre interesul lui Fenerbahce pentru Mircea Lucescu, un interes ce s-ar putea materializa chiar de anul viitor, când Il Luce e decis să părăsească Ucraina. Până atunci, sorţii le-au pus faţă în faţă pe Şahtior şi Fener, în cel mai „crâncen” meci din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.
“Ştiţi care e diferenţa dintre noi? Şahtior a vândut jucători de 30-40 de milioane de euro, Fenerbahce a cumpărat fotbalişti care valorează 70-80 de milioane, ca Van Persie sau Nani de la Manchester United. Va fi un meci greu pentru noi, pe care trebuie să-l pregătim în cel mai mic detaliu. Poate fi un mic avantaj pentru noi că am jucat deja două meciuri în campionat, iar turcii au doar amicale în picioare. E posibil să sufere puţin la nivelul relaţiilor de joc, dar la nivel individual au fotbalişti de mare valoare”, a afirmat Lucescu pentru “Adevărul”.
Într-adevăr, Fener s-a întărit masiv în această vară, pe Bosfor sosind Van Persie şi Nani de la Manchester Unites, plus alţi nouă fotbalişti, printre care fundaşul danez Kjaer (Lille) sau brazilienii De Souza (Sao Paulo) şi Fabiano (FC Porto). În schimb, Şahtiorul şi-a vândut doi dintre cei mai buni jucători, pe Douglas Costa, la Bayern Munchen, şi pe Luiz Adriano, la AC Milan, fără să aducă în loc fotbalişti apropiaţi ca valoare.
Pe câştigătoarea din această dublă o aşteaptă încă o echipă puternică în drumul spre grupele Ligii Campionilor, printre posibilii oponenţi din play-off regăsindu-se echipe ca Sporting Lisabona sau Lazio.
Moldovenii mai vor o lovitură
Tot astăzi revine pe scena Ligii Campionilor şi Milsami Orhei. Campioana Moldovei, care a eliminat-o în runda precedentă pe Ludogoreţ Razgrad, poate să avanseze încă un tur, adversară fiindu-i campioana Albaniei, Skanderbeu. Fără Surdu, accidentat, dar cu Bud în atac, moldovenii vor juca la Chişinău întrucât stadionul din Orhei nu mai corespunde standardelor pentru această fază.


Mâine - ediţie specială Lucescu 70
Cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului românesc, cu 30 de trofee în palmares, împlineşte 70 de ani pe 29 iulie. Il Luce a acordat un amplu interviu pentru “Adevărul”, care va fi publicat în ediţia de miercuri, şi din care puteţi afla:
- când e planificată retragerea
-  ce îşi doreşte să facă Luce după ce se lasă de fotbal
- cum vrea să rămână în istoria fotbalului
- ce ar schimba în România.

Liga Campionilor, turul trei preliminar
Astăzi
ŢSKA Moscova – Sparta Praga 19.15
Milsami Orhei - Skenderbeu 20.00
Midtylland – APOEL 20.00
Maccabi Tel-Aviv – Viktoria Plzen 20.30
Panathinaikos – Brugge 21.00
Fenerbahce - Şahtior 21.00, DolceSport 1
Young Boys – AS Monaco 21.15
Videoton – BATE Borisov 21.30
Dinamo Zagreb – Molde 22.00
Mâine
HJK Helsinki – Astana 19.00
Salzburg – Malmo 20.00
Steaua – Partizan Belgrad 21.30, PRO TV
Celtic – Qarabag 21.45
Lech Poznan – Basel 21.45
Rapid Viena – Ajax 22.05

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite