FC Botoşani - Rapid 3-0: serie catastrofală pentru giuleşteni. „U“ Cluj - Viitorul 2-2: remiză dramatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele două partide jucate sâmbătă au contat, în primul rând, în lupta pentru evitarea retrogradării şi au transformat FC Botoşani în revelaţia Ligii I după 12 runde.

Rapid a revenit cu chiu cu vai în primul eşalon, însă, la cum merg lucrurile, giuleştenii au mari şanse de a pica în „B“ la finalul campionatului. 

Echipa pregătită de Marian Rada a pierdut, fără drept de apel, la Botoşani, acolo unde a fost condusă, încă din minutul 7, după golul olandezului Martinus. Neamţul de origine camerunză, Ngankam-Hontcheu (25) şi Vaşvari (54-penalty) au stabilit scorul final. Astfel, FC Botoşani şi-a luat revanşa pentru eliminarea din Cupa României, la penalty-uri, în faţa Rapidului.

Cele trei puncte luate sâmbătă au urcat formaţia moldavă pe locul 4 în Liga I cu 21 de puncte, la şapte puncte de liderul Steaua. FC Botoşani e neînvinsă în campionat de cinci etape, mai precis de la 31 august. 

În schimb, Rapid n-a mai bătut pe nimeni de la 14 septembrie, atunci când s-a impus, acasă, în faţa Universităţii Cluj. De atunci, giuleştenii au două remize şi patru eşecuri în toate competiţiile. Din cauza acestei serii catastrofale, Rapid a ajuns pe locul 16 din 18 cu 9 puncte, la patru puncte de poziţia a 12-a, prima care asigură rămânerea în primul eşalon.

Într-o altă partidă disputată sâmbătă, „U Cluj - Viitorul 2-2 (Ceppelini 66, Gravenberch 70 / Mitriţă 22, Mitrea 45). Universitatea Cluj rămâne în zona retrogradării, pe locul 13 cu 12 puncte, în timp ce Viitorul e la un punct deasupra liniei, ocupând poziţia a 11-a.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite