Lumea fotbalului deplânge moartea lui Eusebio: „Am pierdut o legendă, ne va lipsi mult“. Reacţiile titanilor fotbalului mondial după moartea „Panterei negre“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea legendarului Eusebio nu a rămas fără ecou în lumea fotbalului, zeci de personalităţi exprimându-şi public regretul pentru dispariţia celui mai bun fotbalist lusitan din toate timpurile. Printre cei care au transmis mesaje de condoleanţe s-a numărat preşedintele Comisiei Europene, portughezul Jose Manuel Durao Barroso.

Moartea lui Eusebio, la vârsta de 71 de ani, a stârnit multă compasiune pe întreaga planetă, depăşind cu mult graniţele fenomentului fotbalul. Nu doar foşti fotbalişti sau conducători ai "sportului rege" şi-au exprimat regretul pentru dispariţia "Penterei negre", ci şi personalităţi marcante ale Uniunii Europene.

Sepp Blatter, preşedintele FIFA, a scris pe contul său de Twitter, imediat după anunţul morţii lui Eusebio: "Fotbalul a pierdut o legendă. Dar Eusebio va rămâne mereu printre cei ai mari. Eusebio a fost ambasador FIFA. Ne va lipsi mult. Odihneşte-te în pace, Pantera Neagră."

Şi Michel Platini, preşedintele UEFA, a postat pe site-ul oficial al forului pe care îl conduce un mesaj: "Astăzi fotbalul a pierdut unul din cei mai buni jucători. Pe teren, Eusebio a fost o adevărată legendă, atât în tricoul Portugaliei cât şi în cel al echipei Benfica. În afara terenului el a fost un adevărat ambasador al fotbalului portughez. A fost mai mult decât un fotbalist. Un om bun şi încântător. Eusebio ne va lipsi mult." 

Mult mai succint a fost mesajul lui Luis Figo, fost fotbalist portughez şi un mare fan al lui Eusebio: "Regele! Mare pierdere pentru noi toţi! A fost cel mai mare!", a scris Figo pe Twitter.

Iată şi alte reacţii:

Cristiano Ronaldo pe Twitter: "Veşnic Eusebio, odihnească-se în pace!"

Jose Mourinho: "Eusebio e nemuritor. El este una dintre marile figuri ale Portugaliei, un mare om al ţării noastre, despre care noi toţi ştim cât de mult a însemnat pentru fotbalul mondial şi mai ales pentru cel portughez. El a fost un jucător de referinţă, datorită viziunii sale, valorilor şi principiilor. Prefer să-l păstrez nemuritor în mintea mea pe acest mare Eusebio."

Jose Manuel Durao Barroso, preşedintele Comisiei Europene: "Este o zi tristă pentru fotbalul portughez şi cel mondial. Sincere condoleanţe familiei lui Eusebio şi tuturor portughezilor."

Eusebio a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Lisabona la vârsta de 71 de ani, din cauza unui stop cardiorespirator. 

CITIŢI ŞI:

FOTO Cariera lui Eusebio rezumată într-un album cu fotografii. Cele mai frumoase imagini cu „Pantera neagră“

A murit Eusebio! Legendarul fotbalist portughez s-a stins din viaţă la 71 de ani

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite