Emoţii pentru Dinamo: prima echipă care iese din insolvenţă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinamo a scăpat de mare parte din datorii şi e gata să redevină "un club curat"
Dinamo a scăpat de mare parte din datorii şi e gata să redevină "un club curat"

Gruparea din “Ştefan cel Mare” află miercuri dacă va ieşi din insolvenţă sau când va ieşi din insolvenţă. Important este ca decizia să nu depăşească data de 31 mai, în caz contrar urmând să mai stea un an în afara  cupelor europene.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. În acest sens, la termenul din 25 martie, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia societăţii în circuitul economic.
Conform planului de reorganizare, Dinamo a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.
Din planul de reorganizare cel mai păgubit a ieşit statul român, care va mai recupera doar 1,45 milioane de lei dintr-un total de 22,45. ANAF-ul de altfel a făcut recurs, iar Curtea de Apel va lua astăzi o decizie sau va anunţa un nou termen.
În Liga I mai sunt în insolvenţă Rapid, Petrolul, “U” Cluj, Oţelul şi FC Braşov.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite