E oficial: Răzvan Lucescu, dat afară de la Al-Hilal! Ce au scris arabii şi cât îi costă decizia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu

O criză prelungită, începută la mijlocul lunii decembrie, s-a dovedit a fi fatală pentru tehnicianul de 51 de ani, deşi conducerea a tot amânat mutarea, mai ales din motive financiare.

594 de zile. Atât a durat mandatul lui Răzvan Lucescu la Al-Hilal Riad. Şi i-a adus în palmares trei trofee: Liga Campionilor Asiei (2019), titlul în campionatul saudit (2019-2020) şi Cupa Regelui (2019-2020).

Cum în fotbal însă, eşti la fel de bun ca ultimul tău rezultat, nimeni n-a mai ţinut cont de succesele obţinute de Lucescu jr, în stagiunea precedentă. Sau, de fapt, creditul primit de fostul selecţioner s-a terminat. Pentru că, între 13 decembrie şi 14 februarie, Al-Hilal a înregistrat doar trei victorii în 13 partide. Prea puţin pentru cea mai importantă formaţie din Regat care, în această perioadă, a fost zdrobită şi în Supercupă: 0-3 de rivala Al-Nassr.

Şi cum ultimele două eşecuri - între ele s-a strecurat şi un succes cu ultima clasată - au fost în faţa unor formaţii minuscule, Abha şi Damak, şefii de la Al-Hilal au luat decizia: duminică seară, aproape de miezul nopţii, au anunţat demiterea lui Răzvan Lucescu din funcţie. Ştirea a fost publicată şi pe contul de Twitter al celor de la Al-Hilal.

Această mutare e una costisitoare, după cum „Adevărul“ a explicat aici, încă de săptămâna trecută. Concret, Răzvan va primi două salarii compensatorii, în valoare de peste 660.000 de dolari. Achitarea acestei despăgubiri a şi fost motivul pentru care arabii au amânat până acum schimbarea lui Lucescu jr din funcţie. 

Totuşi, după eşecul de duminică, 0-1 cu Damak, paharul răbdării conducerii s-a umplut şi în contextul în care Al-Hilal a ajuns pe 3, la cinci puncte de liderul Al-Shabab Riad.

Până la numirea unui nou antrenor, de pregătirea celor de la Al-Hilal se va ocupa brazilianul Rogerio Micale, promovat de la echipa U-19.

72 de meciuri a stat Răzvan Lucescu pe banca celor de la Al-Hilal Riad: 46 de victorii, 15 remize, 11 înfrângeri.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite