Dramatic: Frankfurt – Rangers, prima finală europeană a sezonului, decisă la loviturile de departajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Columbianul Rafael Borre, eroul serii pentru Eintracht Frankfurt FOTO EPA-EFE
Columbianul Rafael Borre, eroul serii pentru Eintracht Frankfurt FOTO EPA-EFE

Pe „Estadio Ramón Sánchez Pizjuán“, la Sevilla, ultimul act al Ligii Europa a început miercuri seară şi s-a încheiat după miezul nopţii.

Dacă în România, ne-am specializat în a „îngropa“ multe dintre echipele noastre de tradiţie, şi nu doar în fotbal, în restul Europei, brandurile sunt preţuite. Şi „resuscitate“ printr-un management exemplar, dacă sunt lovite de criză.

Cazul Glasgow Rangers e un exemplu perfect. La capătul sezonului 2011-2012, formaţia scoaţiană dădea faliment şi ajungea în liga a 4-a! Au urmat trei promovări succesive, iar la începutul stagiunii 2016-2017, Rangers a revenit în primul eşalon. Patru ani mai târziu, scoţienii au câştigat primul lor titlu după o aşteptare de un deceniu, pentru ca, miercuri seară, să joace o finală europeană. După 14 ani! Din păcate pentru ei, la fel ca în 2008, au ratat trofeul!

Dacă în ultimul act al Cupei UEFA, în sezonul 2007-2008, înfrângerea a fost clară, 0-2 cu Zenit Sankt Petersburg, de această dată, dramatismul a fost la cote maxime!

Genul de meci pe care scria „penalty-uri“

Pe un stadion arhiplin, Eintracht Frankfurt, locul 11 în recent încheiată ediţie a Bundesligii, şi Rangers, vicecampioana din Scottish Premier League, au încheiat la egalitate, 0-0, după primele 45 de minute.

La reluare, au venit şi golurile. Ayodele-Aribo a deschis scorul pentru Rangers (57), profitând de o alunecare a fundaşului Tuta. Avantajul scoţienilor a rezistat însă doar 12 minute, pentru că Eintracht a egalat prin columbianul Borre (69). De aici, a urmat o partidă frumoasă, cu ritm de joc, dar care era evident că se va decide după loviturile de departajare. Pentru că, pe măsura trecerii minutelor, devenea tot mai clar că nu se va mai marca, nici dacă s-ar mai juca două zile.

Ce-i drept, în cele două reprize adiţionale, fiecare formaţie a avut o şansă mare de gol. Mai întâi, în minutul 95, nemţii au trecut pe lângă golul de 2-1, pentru ca apoi, în minutul 117, portarul lui Eintracht să aibă o intervenţie salvatoare la o ocazie monumentală a lui Rangers.

S-a terminat 1-1 după 120 de minute. Aşa că au urmat loviturile de departajare. Iar aici, singurul care a ratat, în a 4-a serie, a fost Aaron Ramsey (Rangers). Iar când Borre a transformat ultimul penalty, nemţii au explodat de bucurie, celebrând un succes uriaş pentru obţinerea căruia au trecut şi de Barcelona, în sferturi.

Liga Europa Eintracht Frankfurt Glasgow Rangers FOTO EPA-EFE


FOTO EPA-EFE

Urmează alte două finale europene pe acest sfârşit de sezon:

*25 mai (Tirana, Albania): AS Roma – Feyenoord (Conference League)

*28 mai (Paris, Franţa): Liverpool – Real Madrid (Liga Campionilor) 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite