Dinamo i-a „executat“ pe comuniştii coreeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veteranul Claudiu Niculescu a purtat banderola de căpitan în meciul de ieri
Veteranul Claudiu Niculescu a purtat banderola de căpitan în meciul de ieri

„Câinii” au învins ieri naţionala Coreei de Nord cu 2-1, iar Cornel Ţălnar s-a lămurit cine ar trebui să fie titular în retur, după cel mai bun meci din Antalya. Roş-albii nu au întâlnit cea mai „bună” naţională a asiaticilor, dar nord-coreenii au avut totuşi în componenţă, jucători care vor merge în Africa de Sud.

A meritat aşteptarea pentru cel mai puternic amical al roş-albilor din această iarnă. Elevii lui Ţălnar au luat jocul în serios şi au obţinut un rezultat prestigios împotriva unei naţionale care, spre deosebire de noi, va participa la turneul final al Campionatului Mondial din Africa de Sud.

Mai citiţi şi:

Borcea nu se mai pregăteşte de Ligă

Leonardo s-a antrenat cu Dinamo

Hizo îl vrea pe dinamovistul Laurenţiu Rus

Asiaticii nu s-au prezentat ieri cu toţi titularii, au lipsit Hong Yong Jo (FC Rostov, Rusia) şi Jong Tae-Se (Kawasaki Frontale, Japonia), dar au fost destui fotbalişti care vor păşi în vară pe continentul negru. Dinamo a început tare meciul, marcând în minutul 14, din penalty, prin Claudiu Niculescu.

Apoi, partida s-a echilibrat, nord-coreenii au început să lege jocul şi să-şi creeze ocazii la poarta dinamoviştilor. Au egalat în doar şapte minute.

„Câinii" nu s-au speriat, au evoluat dezinvolt, iar amicalul neconvenţional, între o echipă de club şi o naţională, a devenit tot mai interesant. Dinamo a avut chiar şi o „bară" înainte de pauză. În repriza secundă, în ciuda multitudinii de schimbări, meciul a rămas la fel de spectaculos. Dar nimeni n-a mai dat gol până în minutul 90. Atunci, spaniolul Molinero a arătat de ce odinioară juca la Atletico Madrid şi a prins un „exterior" de toată frumuseţea, la vinclu.

Vestea bună a victoriei cu nord-coreenii a fost umbrită de o ştire proastă pentru elevii lui Ţălnar. Din cauza vremii cumplite de la Bucureşti, campionatul s-ar putea amâna, iar Dinamo să-şi prelungească sejurul din Antalya.

„Mai avem puţin şi depunem jurământul"

„Dacă mai stăm mult aici, putem depune jurământul, nu? Glumesc. Suntem toţi cu dorul de casă", a spus Claudiu Niculescu. Antrenorul Cornel Ţălnar, care a precizat că-l aşteaptă pe croatul Drpici (Karlsruher), şi-a felicitat jucătorii: „Am făcut un joc foarte bun, mai ales în prima repriză. Avem mobilitate, ne mişcăm bine în teren".

2-1

Dinamo: Dolha - Molinero, D. Grigore, Goian, Leonardo - Torje, Mărgăritescu, Boştină, Adrian Cristea - Niculescu, Andrei Cristea.

Au mai jucat: Cr. Munteanu, Scarlatache, Pulhac, Zicu, Marius Niculae, Kone, Liviu Ganea, Alexe. Antrenor: Cornel Ţălnar

Coreea de Nord

Au marcat: Niculescu 14 (pen.), Molinero 90

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite