Coronavirus şterge din calendarul competiţional încă o mare competiţie din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gerard Pique întâmpină o nouă problemă cu proiectul Cupei Davis
Gerard Pique întâmpină o nouă problemă cu proiectul Cupei Davis

Turneul final al Cupei Davis din acest an a fost amânat pentru 2021, a anunţat noul proprietar, fotbalistul Barcelonei, Gerard Pique.

Chiar dacă tenisul se pregăteşte să reia turneele începând cu data de 3 august - la feminin şi de pe 14 august - la masculin, nu toţi deţinătorii de competiţii din sportul-alb au încredere că epidemia de coronavirus va permite disputarea în condiţii bune a evenimentelor. Astfel, sfârşitul acestei săptămâni a adus confirmarea că în 2020 nu se va mai juca în Cupa Davis, competiţia pe naţiuni a tenisului masculin, regândită şi schimbată radical în 2019, de compania Cosmos, deţinută de Gerard Pique.

18 echipe ar fi trebuit să se înfrunte între 23 şi 29 noiembrie 2020, la Madrid, pentru „Salatiera de Argint“, câştigată anul trecut de Spania lui Rafael Nadal. Competiţia a fost reprogramată începând cu 22 noiembrie 2021, tot la Madrid.

„Este o dezamăgire uriaşă pentru toţi faptul că finalele Cupei Davis nu vor avea loc în acest an. Nu ştim cum va evolua situaţia cu coronavirusul în fiecare dintre ţările calificate sau dacă restricţiile vor fi menţinute sau nu în Spania. Nu ştim ce va fi în noiembrie pentru a putea asigura toate măsurile de siguranţă care s-ar impune“, a transmis Gerard Pique. Fotbalistul a fost aspru criticat când a revoluţionat competiţia fondată în anul 1900, introducând un turneu final de o săptămână.

Spania a fost una dintre ţările europene cel mai puternic afectate de COVID-19, dar în prezent sunt aplicate măsuri de relaxare, astfel încât chiar şi pe durata verii va fi posibilă organizarea de evenimente publice cu cel mult 400 de participanţi în aer liber şi cel mult 50 de persoane în interior.

Au fost amânate, din septembrie 2020 pentru martie sau septembrie 2021, şi 24 de partide disputate în sistem tradiţional, acasă/deplasare, din Grupele Mondiale I şi II. România va avea de înfruntat Portugalia, după ce a câştigat la masa verde duelul din februarie cu China, tot din cauza noului coronavirus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite