Coronavirus, inamicul invizibil care rămâne cu noi: „Să nu credem că putem trăi fără limite!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtarea măştilor în spaţiile închise e o măsură de bun simţ, care ne poate ajuta în lupta cu pandemia
Purtarea măştilor în spaţiile închise e o măsură de bun simţ, care ne poate ajuta în lupta cu pandemia

Despre COVID-19 s-a scris şi s-a vorbit atât de mult, încât pentru unii pericolul s-a banalizat. Logica însă ne spune că trebuie să rămânem precauţi şi să învăţăm din greşelile celor care nu fac asta.

Coronavirus ne-a paralizat vieţile, timp de două luni, şi chiar dacă am ieşit din stare de urgenţă, logica ne îndeamnă să mergem înainte, fără să tremurăm, dar şi fără să ne expunem.

Din păcate, cei care nu ţin cont de această regulă simplă plătesc un preţ scump. Iar lecţia pe care ne-a dat-o Novak Djokovici (1 ATP) e cea mai bună dovadă în acest sens, după cum Adevărul a scris aici. 

Într-un editorial publicat pe site-ul tennis.com, Steve Tignor l-a „urecheat“ şi el pe Novak Djokovici, însă şi el a subliniat că nu sârbul i-a obligat pe cei de la „Adria Tour“ să încalce normele distanţării fizice. 

„Liderul mondial nu crede în limite, dar a ales momentul nepotrivit pentru a trăi fără ele. Iar după cazurile de COVID-19, apărute la <<Adria Tour>>, lumea poate trage învăţături importante despre ridicarea prea rapidă a restricţiilor, despre ignorarea recomandărilor ştiinţifice şi despre existenţa virusului în continuare. Djokovici n-a obligat pe nimeni să-l însoţească la <<Adria Tour>>, dar şi-a meritat criticile, pentru că a fost maestrul de ceremonie la acest spectacol şi pentru că e un lider în tenisul mondial. Testul pozitiv al lui Djokovici e o lecţie pentru toată lumea, nu doar pentru lumea tenisului“, e un fragment din editorialul lui Steve Tignor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite