Contra, la Guangzhou: cum arată ştirea numirii sale pe site-ul clubului chinez şi care e primul obiectiv al românului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 39 de ani, fostul internaţional va începe prima sa experienţă în Asia, acolo unde îl va înlocui pe celebrul Sven Goran Eriksson. Nu va avea însă o misiune uşoară.

Cosmin Contra a lăsat duelurile cu Barcelona şi Real Madrid în Spania, fiind „transferat“ de Getafe la Guangzhou R&F. Ocupanta locului 3 în sezonul recent încheiat în China a acceptat să facă un efort financiar uriaş pentru aducerea românului:

*Plata clauzei de reziliere a contractului cu Getafe = 3 milioane de euro

*Încheierea unui contract pe trei ani cu Contra în valoare totală de 6 milioane de euro

Cei de la Guangzhou R&F au şi publicat pe site-ul oficial ştirea care confirmă numirea românului pe banca echipei, după cum se poate vedea aici.

Primul obiectiv: accederea în grupele Ligii Campionilor

Guangzhou R&F e printre cele mai bogate cluburi din prima ligă chineză, însă de patru ani nu reuşeşte să-i depăşească pe rivalii de la Guangzhou Evergrande, care au cucerit campionatul în 2011, 2012, 2013 şi 2014!  De fiecare dată, echipa lui Lippi a făcut legea în primul eşalon, însă, din 2015, Guangzhou Evergrande va fi condusă de Fabio Cannavaro, după ce Lippi s-a retras din antrenorat şi a fost numit director tehnic. 

În aceste condiţii, oficialii de la Guangzhou R&F speră ca noul lor antrenor, Cosmin Contra, mult mai experimentat decât Fabio Cannavaro, care e la prima sa experienţă ca principal, să reuşească să câştige titlul.

Până să înceapă campionatul în a doua săptămână a lunii februarie, Contra va avea o misiune grea: va trebui să treacă de play-off-ul Ligii Campionilor Asiei şi să ajungă în faza grupelor. Pentru a realiza acest obiectiv, Guangzhou R&F va trebui să treacă, acasă, fie de Yadanarbon (Burma), fie de Warriors (Singapore). Partida e programată la 10 februarie şi e o formalitate pentru chinezi.

Meciul decisiv pentru accederea în grupele Ligii se anunţă a fi mult mai greu. La 17 februarie, echipa lui Contra se va deplasa în Australia, acolo unde va întâlni Central Coast Mariners, într-o partidă cu calificarea pe masă.

Dacă va ajunge în faza grupelor, Guangzhou R&F se va afla în aceeaşi serie cu: Gamba Osaka (Japonia), Seongnam (Coreea de Sud) şi Buriram United (Thailanda).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite