Colţescu a provocat un scandal mondial: Turcii vorbesc despre o „crimă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mehmet Muharrem Kasapoglu, ministrul Sportului din Turcia
Mehmet Muharrem Kasapoglu, ministrul Sportului din Turcia

Cariera internaţională a lui Sebastian Colţescu e ca şi încheiată la 43 de ani. Cu siguranţă, după ce a făcut, marţi seară, în meciul PSG - Istanbul BB, craioveanul nu va mai fi delegat la nicio partidă din afara României.

Sebastian Colţescu a stricat multe meciuri în Liga I, de-a lungul carierei, ce-i drept, unele dintre greşelile sale fiind de înţeles, într-o meserie în care deciziile trebuie să fie luate într-o fracţiune de secundă.

În schimb, pentru ceea ce a făcut, marţi seară, pe „Parc des Princes“, Colţescu n-are nicio scuză! El a folosit apelativul „negru“ pentru a-l descrie pe Pierre Webo, fost jucător camerunez, aflat acum în stafful celor de la Istanbul BB. De aici a ieşit un scandal colosal despre care „Adevărul“ a scris aici.

Iar povestea deja face înconjurul Europei, cu reacţii dure venite dinspre Turcia. Ministrul Sporturilor din această ţară, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a scris pe contul său de Twitter: „Rasismul e o crimă împotriva umanităţii! Suntem alături de reprezentanta nostră, Başakşehir“.

Şi clubul turc a reacţionat prompt, printr-o postare pe Twitter, amintind de sloganul UEFA, for care organizează Liga Campionilor: „Spune nu rasismului“.

VEZI DE UNDE A PORNIT SCANDALUL

VEZI CUM A SĂRIT DEMBA BA LA SEBASTIAN COLŢESCU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite