CM 2014. Mama lui Hummels a intrat în istorie. De ce e Ulla o femeie specială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mats Hummels
Mats Hummels

La un Mondial la care comentatorii Televiziunii Române ne spun că „afară e întuneric bocnă” sau că „jucătorul schimbat îmbracă o flanea”, trimişii postului public ar putea sta de vorbă cu neamţul Mats Hummels.

Fiul primei femei comentator sportiv din lume, ar putea să le explice cum s-a descurcat mama sa la microfonul unei televiziuni germane. Da, mama fundaşului de la Borussia Dortmund, este cea dintîi reprezentantă a femeilor într-o lume acaparată exclusiv de bărbaţi. Ulla Holthoff, o cunoscută jurnalistă din Germania, a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a comentat în direct un meci din Bundesliga.
S-a întâmplat acum aproape douăzeci de ani, dar Ulla s-a descurcat foarte bine şi a rămas în istorie cu isprava sa, nemţii aducându-şi şi acum aminte de ea. După un timp, Ulla s-a ocupat mai mult de cariera băieţilor săi şi mai puţin de ziaristică, dar în copilărie, atât Mats, cât şi fratele său mai mic, Jonas, fotbalist în liga a treia germană, erau obişnuiţi ai studiourilor de televiziune. „Mass-media e parte din casa lui”, a spus Ulla, cu privire la Mats, ajuns acum om de bază în naţionala Germaniei, şi unul dintre cei mai curtaţi fundaşi din lume.


Cunoştinţele şi relaţiile ei fotbalistice au făcut ca Mats Hummels, un produs 100% al lui Bayern Munchen să joace la marea rivală Borusia Dortmund. Văzând că fiul ei bate pasul pe loc la bavarezi şi nu prinde un loc de titular, Ulla a reuşit să rezolve împrumutul lui la Dortmund, echipă care l-a cumpărat ulterior definitiv. În cariera sa, Hummels a fost consiliat însă şi de tatăl său, Hermann, fost jucător de fotbal şi antrenor, care până în 2012 a fost coordonatorul Academiei de copii a lui Bayern. El a fost înlocuit de Stephan Beckenbauer, fiul lui Franz Beckenbauer, şi de atunci n-a mai profesat.

ulla

32 de selecţii şi 3 goluri la naţionala Germaniei are Mats Hummels, care a împlinit 25 de ani

CLICK AICI  pentru a raspunde testului de cunoştinţe despre CM şi poţi câştiga o tabletă

CLICK AICI pentru a paria pe meciurile de la CM şi poţi câştiga o tabletă

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite