Cîrstea, meci epic la Indian Wells: Sorana a fost învinsă de Svitolina, dar revine acasă cu un cec uriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea

În turul III de la „BNP Paribas Open 2021“, ocupanta locului 40 mondial s-a bătut de la egal la egal cu adversara ei mult mai bine cotată. Un meci sufocant, de peste două ore, s-a decis după trei seturi.

Cine s-a uitat pe statistici, înaintea meciului dintre Cîrstea (40 WTA) şi Svitolina (7 WTA), cu siguranţă, era tentat să parieze pe o victorie scurtă a jucătoarei din Ucraina. Dincolo de diferenţa de clasament, Elina câştigase, fără proleme, precedentele două confruntări cu Sorana, ambele pe zgură: 6-1, 6-3 la French Open 2013 şi 6-4, 6-4 la Istanbul Cup 2017.

La Indian Wells însă, pe hard, a ieşit un meci neaşteptat de strâns. Care a adus primul set câştigat de Cîrstea în duelurile cu Svitolina. 

Primul act a debutat cu patru game-uri decise pe serviciu (2-2). După care, a început nebunia: cinci din următoarele şase game-uri au fost break-uri! Dintre care trei luate de „Sori“, care astfel şi-a adjudecat acest set, 6-4, în 51 de minute. Cât un meci întreg, aproape!

În setul doi, Svitolina a rupt echilibrul în al treilea game cu un break realizat la 30. Singurul din acest set, suficient pentru ca Elina să egaleze scorul pe tabela de marcaj: 4-6, 6-4.

Decisivul a fost pe muchie de cuţit! Primele cinci game-uri au fost pe serviciu: 3-2 Cîrstea. La acest scor, Sorana a reuşit un break (4-2), dar Elina a revenit furtunos pentru a egala (4-4). Au urmat patru game-uri de serviciu, aşa că, la 6-6, un meci sufocant a avut nevoie de tiebreak pentru a-şi desemna învingătoarea. Iată desfăşurarea scorului:

*1-0 Cîrstea

*1-1

*2-1 Cîrstea

*2-2

*3-2 Svitolina

*4-2 Svitolina

*5-2 Svitolina

*5-3 Svitolina

*6-3 Svitolina

*7-3 Svitolina

S-a terminat 4-6, 6-4, 7-6 pentru Svitolina după două ore şi 31 de minute.

În optimi, Svitolina va întâlni învigătoarea duelului Paolini (63 WTA) - Pegula (24 WTA). Mai departe, în sferturi, Elina poate da chiar de Halep (17 WTA), dacă ambele jucătoare vor avansa până în această fază.

24 de victorii şi 18 înfrângeri a înregistrat Sorana Cîrstea în 2021.   51.895 de dolari va primi Sorana Cîrstea pentru prezenţa în turul III de la Indian Wells.     39 e locul pe care îl va ocupa Sorana Cîrstea în următorul clasament WTA datorită parcursului de la Indian Wells.  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite