CFR, „oaia neagră“ a României în Europa: pe cine au dat vina clujenii după o eliminare jenantă cu Dinamo Minsk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ardelenii au ajuns nemeritat în preliminariile Ligii Europa, după ce Dinamo a demarat procedurile de insolvenţă, şi şi-au bătut joc de şansa primită.

De haram a venit, de haram s-a dus. Iată o zicală care descrie perfect aventura europeană a celor de la CFR Cluj în acest sezon. Ardelenii s-au clasat pe locul 6 în campionatul trecut şi n-ar fi trebuit să joace în Europa, însă au ajuns în preliminarii, fiindcă Dinamo (locul 4) a demarat formalităţile legate de intrarea în insolvenţă, iar FC Vaslui (locul 5) s-a desfiinţat.

CFR a trecut chinuit de turul I preliminar al Ligii Europa, după 0-0 acasă şi 1-0 în deplasare cu Jagodina (Serbia). În următoarea fază însă, a cedat în faţa unui adversar modest din Belarus, Dinamo Minsk. 

Chiar dacă eliminarea a venit după două partide pierdute, 0-1 în deplasare şi 0-2 acasă, clujenii au sărit la gâtul arbitrului după manşa secundă.

Ce au spus?

„La pierderea acestei partide a contribuit, din păcate, şi brigada de arbitri. Au fost multe greşeli care chiar m-au mirat. În prima fază, am fost foarte supărat pe Rada (n.r. – eliminat în minutul 26), dar după aceea, discutând cu mai mulţi specialişti, sunt mai puţin supărat. La cartonaşul roşu arbitrul s-a pripit. Apoi, a fost penalti la Tade la 0-0, iar la ei nu cred că a fost penalty la faza din minutul 80“, a declarat preşedintele Iuliu Mureşan la Look TV.

Antrenorul Vasile Miriuţă a fost şi mai vehement. „În viaţa mea nu le voi mai zice nimic arbitrilor de la noi. Ne tot luăm de ei, dar când vezi cum te arbitrează francezii în Europa, nu mai poţi spune nimic. Era să-i rupă piciorul lui Tade şi n-a dat penalty la 0-0. De faza cu Rada nu vreau să mă pronunţ înainte să văd o reluare. Ţin să-i felicit pe băieţi, au făcut o primă repriză extraordinară. Am avut trei situaţii clare de a marca, dacă era 2-0 în primele 30 de minute nu zicea nimeni nimic. Plus un 11 metri neacordat. Aşa m-au arbitrat în Europa, de parcă aş fi fost cel mai mare duşman al lor“, a spus Miriuţă, potrivit stiridesport.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite