Campioana României, calificare în chinuri! Cu cine va juca CFR Cluj în turul următor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

Reprezentanta României în preliminariile Ligii Campionilor a fost la un pas să bifeze o ruşine istorică şi să fie eliminată încă din primul tur al celei mai importante competiţii de club europene.

CFR Cluj s-a calificat în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, deşi a pierdut manşa retur disputată, marţi, în deplasare, scor 1-2 (0-0, 0-2), după prelungiri, cu Borac Banja Luka. 

Marele noroc al ardelenilor a fost desfiinţarea de către UEFA, din acest sezon, a regulii golului marcat în deplasare. Altfel, după 3-1 în Gruia şi 0-2 înregistrat la finalul primelor 90 de minute ale meciului din Bosnia, CFR Cluj ar fi spus adio competiţiei.

Prima repriză a fost una echilibrată, cu CFR fiind echipa mai periculoasă. Costache (12) a reuşit să înscrie, însă golul a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid, după care acelaşi jucător (17) şi Păun (22) să  irosească alte două bune ocazii. Până la pauză, Borac Banja Luka, o echipă bătăioasă, dar rudimentară, nu a pus deloc în pericol poarta lui Arlauskis. 

Repriza secundă a început sub aceleaşi coordonate şi nimic nu prevestea emoţiile care aveau să vină pentru echipa lui Şumudică. Ardelenii au dominat, au mai înscris încă o dată degeaba, golul lui Costache (56) fiind precedat de o poziţie de ofsaid la Omrani, după care a urmat dezastrul. 

Egalaţi în 4 minute

Bosniacii au reuşit să anuleze avantajul din tur cât ai clipi din ochi. Mai întâi, Vranjes (60), scăpat din marcaj de Camora, a deschis scorul cu o lovitură de cap superbă de la 11 metri, după care Moraitis (64) a aruncat în aer micuţa arenă din Banja Luka, după ce a reuşit egalarea la general, tot cu capul.

Obligaţi deja să înscrie pentru a evita prelungirile şi loviturile de departajare, clujenii nu au reuşit să schimbe nimic în registrul tactic până la finalul timpului regulamentar. Monotonia dominării sterile a fost spartă de o singură ocazie, în minutul 86, când Bouhenna, nemarcat la 7-8 metri de poartă, a reluat complet aiurea.

Salvaţi de eurogolul lui Chipiciu!

Prelungirile au arătat o altă faţă a campioanei României. Încă din minutul 91, ardelenii s-au aruncat în atac şi au pus sub presiune constantă poarta bosniacilor iar ocaziile nu au întârziat să apară, cele mai împortante fiind semnate de Debeljuh (91), Deac (94 - bară), Rodriguez (97), Chipciu (100), Camora (112 - bară). Gazdele, aşezate pe trei rânduri în faţa porţii, au jucat doar la trecerea timpului, şi au făcut tot posibilul să trimită meciul la loteria penalty-urilor. Chipciu a reuşit însă să îşi scutească coechipierii de alte emoţii şi a înscris golul calificării, în minutul 119, după o execuţie de generic, de la peste 25 de metri. Cele patru minute suplimentare ale reprizelor de prelungire s-au jucat tot cu sufletul la gură, de data aceasta în terenul ardelenilor, dar tabela a rămas nemodificată. 

Borac Banja Luka: Cetkovici - Dujakovici (Vusurovici '46), Milojevici (Subici '75), Jovanovici (Molls '88), Ciosici - Vojinovici, Begici (Meleg '104) - Ciorici, Vranjes, Zakarici - Moraitis (Zivkovici '99). Antrenor Marko Maksimovici;

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Cestor, Bouhenna, Camora - Rodriguez, Sigurjonsson - Deac, Păun (Petrila '80, Hoban '120), Costache (Chipciu '67, Latovlevici '120) - Omrani (Debeljuh '80). Antrenor Marius Şumudică.

Cartonaşe galbene: Ciosici '10, Dujakovici '39, Molls '89, Ciorici '100 / Bouhenna '11, Omrani '63, Chipciu '96, Rodriguez '112.

Arbitri: Urs Schnyder - Jan Kobeli, Remy Zgraggen - Stefan Horisberger (toţi din Elveţia).

Următorul adversar va fi campioana Gibraltarului! 

În turul al doilea, CFR Cluj va evolua cu Lincoln Red Imps (Gibraltar). Ardelenii vor juca primul meci în deplasare  Marţi, echipa din Gibraltar a învins, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 (2-0), formaţia Fola Esch (Luxemburg). În tur, scorul a fost egal, 2-2.

Echipa din Luxemburg a evoluat din minutul 65 în zece jucători.

Turul al doilea preliminar va avea loc la 20/21 iulie şi 27/28 iulie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite