Campioana olimpică Alina Dumitru a decis: renunţă la judo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Dumitru a câştigat medalia de aut la Olimpiada de la Beijing şi argint la Londra FOTO: AFP
Alina Dumitru a câştigat medalia de aut la Olimpiada de la Beijing şi argint la Londra FOTO: AFP

Multipla campioană olimpică şi mondială la judo Alina Dumitru a declarat agenţiei MEDIAFAX că a decis să renunţe la activitatea de sportivă, urmând ca din ianuarie să devină antrenoare federală.

"După argintul de la Olimpiada de la  Londra, antrenorul Berceanu a insistat să mă retrag, însă am lăsat o pauză ca să cântăresc exact. Nu a fost deloc uşor de luat decizia, dar am hotărât într-un final să mă retrag din activitatea de sportivă. Au cântărit şi accidentările de la JO în luarea deciziei. Însă nu pot rămâne departe de acest sport, aşa că din ianuarie voi fi alături de cei de la Federaţia Română de Judo în calitate de antrenoare federală", a declarat Alina Dumitru.


Ea îşi va anunţa retragerea din activitatea de sportivă în cadrul unei gale, care va avea loc azi, de la ora 19.00, la hotel Radisson Blu din Capitală.

Alina Dumitru (30 ani) are în palmares 8 titluri de campioană europeană (între 2004-2012, cu excepţia anului 2009), două medalii de bronz la mondiale (2002 şi 2009), iar la Jocurile Olimpice a cucerit aur în ediţia din 2008 şi argint la cea din 2012 .

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite