BREAKING NEWS: Şarapova, iertată de suspendarea de doi ani. Data exactă la care va reveni pe terenul de tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusoaica a fost suspendată, începând din luna iunie, după ce a fost depistată cu meldonium. A atacat decizia la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS) de la Lausanne, iar astăzi a primit verdictul.

Potrivit celor de la CAS, Maria Şarapova va putea reveni pe terenul de tenis, începând cu data de 26 aprilie 2017, la o săptămână după ce va împlini 30 de ani.

Decizia înseamnă că suspendarea Şarapovei a fost scurtată cu nouă luni. Dacă apelul înaintat de sportiva de 29 de ani ar fi fost respins, ea ar fi revenit pe teren abia la 26 ianuarie 2018.

După verdictul de astăzi însă, rusoaica va rata Australian Open, primul turneu de Mare Şlem din 2017, dar va putea evolua în French Open, Wimbledon şi US Open.

CAS şi-a justificat decizia, susţinând că Şarapova nu s-a dopat intenţionat, acceptând explicaţia Mariei care a spus că a folosit meldonium la recomandarea medicilor.

Şarapova a fost depistată pozitiv cu meldonium, substanţă trecută pe lista celor interzise de la 1 ianuarie 2016, la Australian Open. Imediat, rusoaica a fost suspendată provizoriu, după care, în iulie, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat că Maria nu va putea juca timp de doi ani.

Şarapova a recunoscut din start că a luat meldonium, însă a insistat că a folosit acest medicament timp de 10 ani, înainte ca el să fie interzis, din motive medicale.

După ce a aflat că suspendarea ei a fost redusă de la 24 de luni la 15, Şarapova a publicat un comunicat: „În martie, când am aflat că voi fi suspendată, a fost una din cele mai dificile perioade din viaţa mea. Acum, când am aflat că pot reveni pe teren în aprilie, e una din cele mai fericite zile din viaţa mea. Am simiţit că mi-a fost luat ceva pe care îl iubesc, mă refer la tenis, iar acum l-am recuperat. Acest sport e pasiunea mea şi mi-a fost dor de el. Voi număra zilele până la primul meu meci“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite