Berbatov prefaţează meciul serii în Anglia: Tottenham - Man. United promite un regal fotbalistic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dimitar Berbatov a fost un idol pentru fanii lui Manchester United
Dimitar Berbatov a fost un idol pentru fanii lui Manchester United

Jose Mourinho va fi în centrul atenţiei, diseară (ora 22.15, Eurosport). Actualul tehnician al celor de la Spurs va reîntâlni formaţia de unde a plecat după un scandal mare, atât cu jucătorii săi, cât şi cu conducătorii clubului.

Dimitar Berbatov a oferit o avancronică a meciului dintre fostele sale echipe, Tottenham şi Manchester United. 

Totodată, Berbatov, ambasador Betfair, a vorbit despre transferul lui Timo Werner la Chelsea şi despre primele meciuri jucate de la reînceperea Premier League.

Premier League s-a întors, iar odată cu ea şi controversa

A fost grozav să vedem din nou fotbal din Premier League, dar nu a fost prea grozav din punct de vedere al tehnologiei. M-am uitat la meciul lui Aston Villa şi, cu toţii am văzut ce s-a întâmplat. Mingea a trecut clar linia porţii şi Sheffield United se va simţi nedreptăţită. Cred că până şi pe Lună s-a văzut că a fost gol clar. Se putea vedea şi pe faţa portarului, care nu părea să creadă nici el că nu s-a acordat golul. 

A fost un meci echilibrat. Ambele echipe au luptat din greu pentru victorie şi rezultatul de egalitate este unul echitabil. După aşa o pauză lungă e de înţeles că uneori calitatea cu care am fost obişnuiţi nu se regăseşte în meci, însă pentru prima partidă a fost ok, în opinia mea.

În celălalt meci, David Luiz a avut o zi slabă. E uşor să judeci şi să critici şi probabil că o merită într-un fel. Poţi argumenta că a intrat pe teren direct de pe banca de rezerve şi nu a fost pregătit, însă prima sa greşeală a venit din subestimarea situaţiei – s-a gândit că mingea e uşor de controlat şi a fost prea încrezător. Uneori asta te poate păcăli şi poate crea probleme şi este exact ce s-a întâmplat cu Luiz. Ulterior a provocat un penalti şi a fost eliminat. E păcat, fiindcă a fost un fundaş bun, însă e evident că ceva nu-i prieşte la Arsenal în acest moment. Oricine poate avea o zi slabă şi poate face greşeli, dar în cazul lui deja s-a întrecut măsura.

Meci important în lupta pentru Top 4 vineri seară

Sunt încântat să urmăresc două dintre fostele mele cluburi. Dacă United câştigă, echipa va primi încrederea necesară pentru a putea ajunge în Top 4. Jucătorii deja ştiu faptul că sunt o echipă bună, însă au nevoie de victorie. Circumstanţele sunt nefericite, faptul că trebuie să joace pe terenul lui Spurs după această pauză este un test dificil, iar dacă va câştiga acest meci şi nu continuă apoi tot cu o victorie, va fi în zadar. Echipa trebuie să fie constantă de acum până la finalul sezonului pentru a prinde acel loc în top 4. Nu va fi uşor, dar va intra pe teren dornică să câştige acele trei puncte.

Sper să văd un meci bun de fotbal. Sunt conştient că uneori, datorită situaţiei, va arăta ca un meci amical. Sper ca jucătorii să poată compensa prin fotbal de calitate şi goluri.

Uneori te aştepţi la un fotbal bun şi apoi te plictiseşti enorm. A fost aşa pentru mine şi ca jucător. Ştiam că oamenii se aşteaptă la un meci grozav cu jucători grozavi jucând fotbal de calitate – precum meciurile noastre cu Manchester City sau Liverpool – însă uneori nu e aşa şi partida devine o luptă tactică. Atunci când eşti jucător, trebuie să asculţi ce îţi spune antrenorul şi nu există loc pentru improvizaţii, aşa că poate deveni un meci plictisitor.

Spurs v United, derby-ul Berbatov

Mereu sunt întrebat: „Cu cine ţii la meciul acesta?” Mereu mă întreabă lumea. M-am săturat de întrebarea asta. Adică, oameni buni, normal că susţin ambele echipe. Îmi doresc ca ambele echipe să fie în Champions League, să devină campioane în Anglia. Ambele echipe îmi sunt dragi şi le respect foarte mult. Când mă uit la meciul acesta, în special la acesta, nu ţin cu nimeni. Vreau doar să privesc şi să văd un fotbal bun, imaginaţie, dorinţă, pasiune pentru joc. La final cineva va câştiga şi cineva nu, sau poate se termină egal. Dar nu pot niciodată să aleg. De exemplu, am petrecut 5 ani la Leverkusen, mai mult ca la orice alt club. Şi la Leverkusen ţin foarte mult. Logic, dacă am fost 5 ani acolo, ar trebui să ţin cel mai mult cu ei, nu?

Manchester United are şansa să pună presiune pe Chelsea. E o chestiune psihologică şi uneori contează enorm atunci când câştigi meciul tău şi a doua zi joacă echipa rivală din clasament. Jucătorii se gândesc la asta. Aşadar, pentru United va fi bine să câştige meciul, însă este primul după reînceperea sezonului. Jucătorii abia încep să se acomodeze şi aş fi surprins să fie la fel de activi ca înaintea pauzei din Premier League. Cred că va fi un meci mai degrabă tactic, însă din cauză că United se află aproape de top 4 ar fi bine să câştige şi să pună presiune pe Chelsea.

Sper ca Spurs să încheie cât mai sus în clasament. Diferenţa de şapte puncte care o separă de top 4 este mare, însă uneori poţi surprinde lumea. Dacă sezonul viitor totul este ok şi echipa revine la normal, acel sezon va fi decisiv pentru oamenii care îl judecă şi îl critică pe Jose Mourinho, însă acum este prea devreme. Uneori trebuie să faci un pas în spate pentru a face doi în faţă. Îi înţeleg pe cei care sunt critici şi înţeleg nemulţumirea care există vizavi de ce s-a întâmplat cu Mauricio Pochettino şi ce se întâmplă sub comanda lui Mourinho. Este însă situaţia în care se află echipa acum – Mourinho este acolo şi îşi vede de treaba sa cum poate. Sezonul se va încheia, iar când va începe următorul, echipa va fi pregătită în totalitate, aşa că atunci vom putea judeca mai bine.

Probabil că Pochettino se va întoarce la Spurs într-o bună zi. Am ascultat interviul său când a spus că i-ar plăcea să se întoarcă într-o zi, iar toată lumea îl iubeşte acolo pentru ceea ce a făcut. Poate că se va întoarce, dar momentan Mourinho este acolo – un antrenor care a câştigat atât de multe trofee în carieră, care merită respect şi merită timp în plus. Să i se acorde acel timp şi abia apoi va putea fi criticat.

Tottenham v Man Utd

https://www.betfair.ro/exchange/plus/en/football/english-premier-league/tottenham-v-man-utd-betting-29835213

Tottenham: 3.20

Remiză: 3.50

Man Utd: 2.46

Fred este un om cheie în atacul lui United

Fred a avut o perioadă de acomodare dificilă cu viteza jocului la United. Asta a fost impresia mea urmărindu-l. Nu este uşor să vii dintr-un campionat diferit. Uneori stătea prea mult timp în posesia mingii şi o pierdea uşor, însă încet-încet jocul său a crescut, s-a obişnuit şi îmi aduce aminte de Moussa Sissoko atunci când a început la Spurs. Oamenii nu-l prea socoteau drept valoros, însă acum este jucătorul sezonului şi fanii îl adoră. Răbdarea este esenţială, iar Fred arată deja că se descurcă mai bine. Nu i se oferă atenţie sporită pentru că Bruno Fernandes este în lumina reflectoarelor şi Paul Pogba este din nou apt de joc, însă el are locul său la mijlocul terenului şi este bucuros să joace fără să fure ochiul.

Dacă eşti un jucător ofensiv şi ştii că ai pe cineva care să te acopere în spate, poţi urca în faţă mai uşor, fără să-ţi fie frică să pierzi mingea. Jucătorii foarte buni joacă în acest fel, riscant, mereu, şi sunt recompensaţi. Atunci când îl are pe Fred în spate şi vorbeşte cu el înaintea meciului, când are înţelegerea că el va fi acolo să îl acopere, totul devine mult mai uşor pentru un jucător ofensiv. Poate să rişte mai mult şi să joace acele pase care produc ocazii.

Transferul lui Werner este bun pentru Chelsea, însă echipa încă nu e candidată la titlu

Cu toţii ne aşteptam ca Timo Werner să se transfere la un club nou. S-au făcut conexiuni puternice cu Liverpool, dar a ales Chelsea. Există mai mulţi jucători care vor pleca de pe Stamford Bridge şi se pare că el va fi înlocuitorul unuia dintre ei. Va fi o experienţă complet nouă pentru Werner, care va vedea în ce feluri este diferită Premier League faţă de Bundesliga. Sunt curios cum se va integra în echipa lui Chelsea. Cred că dacă Willian părăseşte clubul, el va fi un înlocuitor excelent. Ambii sunt foarte iuţi şi agili, foarte puternici pe contraatac.

Cred că lucrul pe care va trebui să-l perfecţioneze va fi jocul în spaţii mici, pentru că în Premier League va evolua împotriva echipelor care se apără supranumeric. Nu vor fi multe spaţii în care să-şi folosească viteza, aşa că sunt curios cum va reacţiona în acest mediu nou. Bundesliga este ceva mai strictă şi când vine vorba de faulturi şi ştim cu toţii că Premier League nu este aşa. Partea fizică a jocului poate fi o provocare pentru el, în special împotriva echipelor precum Sheffield United, cărora nu le pasă cine eşti, fiindcă joacă dur mereu. De cealaltă parte, agilitatea şi viteza sa pot fi bonusuri reale pentru el şi noua sa echipă.

S-a speculat mult despre viitorul său şi multe echipe l-au dorit. Acum a făcut un nou pas în cariera sa, transferându-se la un club mai mare pentru a juca într-una dintre cele mai bune campionate din lume, contra celor mai buni jucători din lume – e un pas logic pentru el. Deja ştie multe despre club şi despre Premier League. Va ştii cum este fotbalul acolo, în special atunci când va începe să joace. În această situaţie există două scenarii: ori totul va fi bine încă de la început şi se va simţi ca un peşte în ocean, marcând goluri şi oferind pase decisive ca la RB Leipzig, ori va avea nevoie de un timp de acomodare la Premier League, la viteza şi duritatea de acolo. 

Îmi aduc aminte că atunci când m-am transferat eu din Germania în Anglia, am avut nevoie de o lună sau două să mă obişnuiesc complet cu tot ce ţinea de campionat. Este un proces normal. E important pentru Werner să nu fie descurajat dacă are câteva jocuri slabe la început şi să continue să muncească.

Chelsea a făcut rost de omul dorit, dar cred că încă mai au de lucru pentru a deveni o echipă candidată la titlu. Werner nu este Messi sau Ronaldo. Este un pas în direcţia potrivită pentru echipă şi probabil vor mai veni şi alţi jucători în completare. Transferul lui Timo Werner este un start bun.

Cote pentru încheierea sezonului în Top 4

https://www.betfair.ro/exchange/plus/football/market/1.159595502

Man City: 1.01

Leicester: 1.28

Chelsea: 1.73

Man Utd: 2.42

Wolves: 8.80

Tottenham: 18.00

Sheffield Utd: 18:50

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite