Begu, un meci de povestit nepoţilor. A eliminat dramatic una dintre favorite, după o partidă cu 11 mingi de meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
begu

Irina Begu s-a calificat, miercuri dimineaţa, în sferturile de finală ale turneului Gippsland Trophy de la Melbourne, după o victorie senzaţională în faţa favoritei 5 a turneului, Johanna Konta.

Întâlnirea dintre  Begu (79 WTA) şi Konta (14 WTA şi cap de serie numărul 5).a durat 3 ore şi 35 de minute  şi s-a terminat abia după a 11-a minge de meci, a noua a româncei, cu scorul 4-6, 7-6 (10), 7-6 (4). În tiebreak-ul setului secund, Irina salvase două şanse ale adversarei de a pune capăt partidei. 

Întreg meciul a stat sub semnul echilibrului, iar primul set a mers în contul britanicei, care a reuşit 2 break-uri, faţa de unul singur al Irinei. 

Setul secund poate fi considerat el însuşi o mini dramă, Irina având nevoie de opt mingi de set pentru a egala la 1. Begu a ratat trei mingi de set la 5-4 şi a mai irosit alte 5 în tiebreak, acolo unde a fost nevoită să salveze la rândul ei două mingi de meci ale adversarei. 

În decisiv, Irina Begu a rupt echilibrul cu un break la 2-1, apoi a avut 40-0 pe serviciul adversarei, la scorul de 5-3, dar nu a reuşit să închidă meciul. Sportiva română a mai condus cu 40-0 în ghemul următor, când a beneficiat şi de avantajul propriului serviciu, dar a fost din nou egalată. După o a şaptea minge de meci nefructificată, Begu a pierdut ghemul, fiind egalată la 5. Şi acest set a ajuns în tie-break, pe care Begu l-a câştigat la a noua minge de meci, cu 7-4.

În sferturile de finală, Irina Begu va avea o întâlnire care se anunţă şi mai complicată, urmând joace cu, Naomi Osaka (3 WTA şi favorita 2 a turneului), partida care se va disputa joi dimineaţă.

Pentru calificarea în sferturile de finală de la Gippsland Trophy, Irina Begu va primi 8.770 de dolari şi 100 de puncte în clasamentul WTA.

CITEŞTE ŞI:

FOTO Halep, grijulie cu iubitul ei: Cum s-a ocupat de Toni Iuruc, înainte de meci

Halep, inepuizabilă: A bătut la simplu, apoi a avut un meci fabulos şi la dublu. Câte ore a stat pe teren

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite