Baia Mare se întăreşte cu Gal Csaba şi Ştefan Ciuntu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Ciuntu (stânga, în albastru) şi Gal Csaba (dreapta) sunt jucători de bază la echipa României * Foto: Marian Burlacu
Ştefan Ciuntu (stânga, în albastru) şi Gal Csaba (dreapta) sunt jucători de bază la echipa României * Foto: Marian Burlacu

Anunţate încă dinaintea finalei Diviziei Naţionale, transferurile rugbyştilor dinamovişti Ştefan Ciuntu şi Gal Csaba la CSM Ştiinţa Baia Mare au fost confirmate oficial. Cei doi internaţionali întăresc astfel lotul campioanei României.

Născut pe 7 martie 1985, centrul Gal Mynia Csaba (1,84 m / 90 kg) revine astfel la o formaţie din Transilvania după ce, înainte de perioada petrecută la Dinamo, a evoluat la "U" Cluj. Centrul de treisferturi a participat la Cupa Mondială din 2007, din Franţa, fiind şi component al selecţionatei Bucureştiului.

De 22 de ori internaţional, clujeanul a debutat la naţională în 26 noiembrie 2005, la meciul pe care România l-a disputat la Dublin, cu Irlanda (12-43). Ultima partidă în care a îmbrăcat tricoul cu frunză de stejar a fost cea de la Bucureşti, cu Fiji (18-29). În Challenge Cup a disputat 25 de partide, evoluând în şase ediţii, din 2004 încoace.

Gălăţeanul Ştefan Eugen Ciuntu (1,82 m / 85 kg) s-a născut pe 10 aprilie 1986. Ca şi Gal, el a trecut de la "U" Cluj la Dinamo. La naţională a disputat 15 meciuri, dintre care unul la Cupa Mondială din 2007. Debutul şi l-a făcut chiar la meciul cu Noua Zeelandă (8-85), de la Toulouse. Ultima apariţie s-a produs tot contra selecţionatei Fiji. Aripa de treisferturi a disputat 15 meciuri în Challenge Cup, cu selecţionata Bucureştiului.

Legitimarea celor doi la CSM Ştiinţa Baia Mare întăreşte linia de treisferturi a acestei echipe.

De asemenea, Vladi Ailenei şi-a prelungit contractul cu gruparea maramureşeană pentru încă trei ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite