Asistent la Supercupă venit din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Orbuleţ, unul dintre arbitrii meciului de mâine, a fost implicat acum trei ani într-o misiune de menţinere a păcii. Arbitrul-asistent Mircea Orbuleţ, în vârstă de 32 de ani, a stat şase luni în 2007 în Afganistan, unde spune că s-a călit pentru meciurile din Liga I.

„Sunt angajatul unei unităţi care are specificul de Poliţie Militară. Am gradul de plutonier. Toţi colegii mei, începând din 2002, au fost plecaţi în misiune în Afganistan, iar în 2007 mi-a venit şi mie rândul. Am stat şase luni, între ianuarie şi iulie. Dacă aş fi dat înapoi şi aş fi spus că nu vreau să plec, aş fi fost un laş", ne-a spus Mircea. Pe perioada misiunii a primit 2.000 de dolari lunar.

Orbuleţ e fericit că nu a fost implicat în niciun incident: „Acolo era periculos şi să ieşi pe autostradă pentru că poţi să treci peste un dispozitiv explozibil improvizat, dar, din fericire, nu am avut parte de niciun incident. Mi-a părut bine că am avut ocazia să cunosc tradiţiile şi obiceiurile poporului afgan şi am văzut cu adevărat ce înseamnă lupta pentru supravieţuire, pentru că nivelul lor de trai este extrem de scăzut", a adăugat Orbuleţ.

A fost comandant de grupă

Misiunea din Afganistan l-a călit foarte mult pe asistentul bucureştean. „O dată ce te-ai dus în Afganistan, înseamnă că dai dovadă de curaj, pentru că oricând ţi se poate întâmpla ceva rău. Eu am fost comandant de grupă şi aveam în subordine patru militari, deci, aveam responsabilitate asupra lor. Am lucrat la transmisiuni. Primeam mesaje de la americani, le traduceam şi le transmiteam mai departe înspre partea română şi invers. A fost greu departe de familie, mai ales că nu puteam lua legătura prea des. Telefonul era foarte scump, în două minute se duceau de pe cartelă 10 dolari, iar internet nu aveam. Mai intram pe messenger de la colegii americani", ne-a mai spus arbitrul.

Orbuleţ va fi unul dintre asistenţii lui Marius Avram la meciul de mâine din Supercupa României. „Cel mai bine din ţară mă înţeleg cu Marius Avram dintre centrali. Faptul că m-a ales să fiu în brigadă cu el mi-a dat şansa să merg la multe meciuri importante şi în ţară, şi în afară", a încheiat Mircea.

Friptură cu mujdei pentru americani

Obişnuit cu sportul, Mircea i-a mobilizat şi pe ceilalţi colegi. „În Afganistan am organizat turnee de tenis cu piciorul şi de volei. Au intrat la joc americanii. Frumos era ce se întâmpla după meciuri. Bucătarii noştri făceau friptură cu mujdei care le-a plăcut foarte mult americanilor. După ce am ajuns acasă, ne-au dat telefon să ne întrebe cum se prepară. Au fost şi momente mai relaxante acolo, altfel înnebuneam", ne-a spus Orbuleţ.

CFR Cluj

- Joacă pentru Mandorlini. Clujenii nu au prime pentru Supercupă, însă vor să-i facă un cadou antrenorului lor, care va împlini chiar mâine 50 de ani.
- Fără zile libere. Pentru a-i ţine conectaţi la partida cu Urziceni, antrenorul CFR-ului nu le-a dat nicio zi liberă elevilor săi, deşi aceştia au venit după un cantonament de 21 de zile.
- Au refuzat o ofertă pentru Traore. Lacina Traore se află în atenţia lui Freiburg. Şefii clujenilor au refuzat oferta nemţilor, considerând că suma, 1,5 milioane de euro pentru atacantul ivorian de 20 de ani, este mult prea mică.

Urziceni

- Au învins Dundee United. Ialomiţenii s-au impus joi seară în faţa formaţiei scoţiene cu scorul de 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Marius Onofraş.
- Patru victorii, un eşec. Unirea a revenit abia ieri din cantonamentul de la Saalfelden (Austria). Aici, ialomiţenii le-au întâlnit în meciuri amicale pe FC Hrvatski (4-1), FC Skendija (1-0), Zaglebie Lubin (3-1), AEK Atena (0-2) şi Dundee United (1-0).
- Trei absenţi la Supercupă. Apostol, Rusescu şi Ricardo vor rata meciul cu CFR. Primii doi sunt nerefăcuţi după accidentări mai vechi, iar cel de-al treilea nu va fi inclus în lot pentru că a întârziat la pregătire.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite