ANALIZĂ Halep, avantaj mare faţă de rivale: Cifrele o pun într-o situaţie excelentă înainte de semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Halep poate câştiga al treilea Grand Slam din carieră, după French Open 2018 şi Wimbledon 2019
Halep poate câştiga al treilea Grand Slam din carieră, după French Open 2018 şi Wimbledon 2019

Chiar dacă în semifinale se află şi liderul mondial Ashleigh Barty, care joacă şi acasă, mulţi specialişti merg pe mâna Simonei la Melbourne.

Simona Halep va juca a doua ei semifinală la Melbourne, joi dimineaţă (nu mai devrme de ora 6.30, Eurosport), urmând să se dueleze cu Garbine Muguruza (32 WTA) pentru un loc în ultimul act.

Ultima data când Simona a ajuns atât de sus la Australian Open, în 2018, ea a şi jucat finala, chiar dacă a pierdut-o cu Caroline Wozniacki: 6-7, 6-3, 4-6. Acum însă, datele problemei sunt diferite faţă de acum doi ani şi o avantajează pe Simona! Concret, la Australian Open 2018, constănţeanca a ajuns la meciul pentru trofeu, complet epuizată! A fost efectul orelor petrecute pe teren după nişte meciuri-maraton! E suficient să amintim că, în turul III, Halep a stat trei ore şi 47 de minute pe teren pentru a trece de Lauren Davis!

Acum, în schimb, românca şi-a conservat energia, având numai partide scurte în primele ei cinci apariţii pe teren, la Melbourne. Victoriile Simonei au fost atât de rapide, încât, după ultimul ei succes, cu Anett Kontaveit (31 WTA), în doar 53 de minute, Jim Courier a întrebat-o, în glumă: „Te grăbeşti undeva?“. Dacă ar fi putut răspunde în locul Simonei, fanii ei ar fi spus, cu siguranţă: „Da! Spre câştigarea primului titlu la Australian Open!“.

Inclusiv cei din stafful fostului lider mondial consideră că partidele câştigate până acum în minimum de seturi – Halep e singura jucătoare care a reuşit aşa ceva! – au ţinut-o fresh pe Halep şi o vor ajuta în tentativa ei de a câştiga trofeul.

„Contează foarte mult că Simona a ajuns aici fără set pierdut. Data trecută, când a făcut finala (n.r. – în 2018), Simona a avut parte de meciuri foarte grele, foarte lungi , astfel că în finala n-a mai avut aceeaşi prospeţime şi a pierdut. În plus, e bine şi prin prisma prospeţimii mentale, pentru că are limpezime, nu s-a consumat foarte mult până acum“, a spus antrenorul Artemon Apostu Efremov la Digi Sport.

Programul Simonei, înaintea semifinalei cu Muguruza, va fi unul normal. Va avea parte de puţină relaxare, apoi va fi un program de antrenament, urmat de încălzire la prânz, iar dimineaţa, relaxată, mic dejun, nu facem nimic special. Artemon Apostu Efremov antrenor  

A „economisit“ 154 de minute de joc faţă de 2018

Cifrele confirmă şi ele spusele antrenorului Simonei. În 2018, în primele sale cinci partide la Australian Open, Halep a stat pe teren 560 de minute. Acum, în drumul ei spre semifinale, constănţeanca a „economisit“ 154 de minute de joc faţă de acum doi ani. 

Cu siguranţă, având mai mult „combustibil“ după ce a făcut o risipă mai mică de energie, Simona poate privi cu încredere spre duelul cu Muguruza şi apoi, în caz de victorie, spre o finală, fie cu Barty (1 WTA), fie cu Kenin (15 WTA).

2.87 e cota pe care o oferă Bwin.com pentru un triumf al lui Halep la Australian Open. Barty, cotată cu 2.25, are prima şansă la trofeu. Muguruza e cotată cu 5, iar Kenin cu 8.

Câte minute au durat, per total, meciurile semifinalistelor

*Ashleigh Barty: 449 de minute (două seturi cedate)

*Sofia Kenin: 487 de minute (un set cedat)

*Garbine Muguruza: 469 de minute (două seturi cedate)

*Simona Halep: 406 minute (niciun set cedat)

Simona Halep la Australian Open 2018

*Turul I: 7-6, 6-1 cu Aiava (o oră şi 53 de minute)

*Turul II: 6-2, 6-2 cu Bouchard (o oră şi 7 minute)

*Turul III: 4-6, 6-4, 15-13 cu Davis (trei ore şi 47 de minute)

*Optimi: 6-3, 6-2 cu Osaka (o oră şi 20 de minute)

*Sferturi: 6-3, 6-2 cu Pliskova (o oră şi 13 minute)

*Semifinale: 6-3, 4-6, 9-7 cu Kerber (două ore şi 23 de minute)

*Finala: 6-7, 6-3, 4-6 cu Wozniacki (două ore şi 53 de minute):

Total: 876 de minute petrecute pe teren

Simona Halep la Australian Open 2020

*Turul I: 7-6, 6-1 cu Brady (o oră şi 38 de minute)

*Turul II: 6-2, 6-4 cu Dart (o oră şi 18 minute)

*Turul III: 6-1, 6-4 cu Putintseva (o oră şi 19 minute)

*Optimi: 6-4, 6-4 cu Mertens (o oră şi 38 de minute)

*Sferturi: 6-1, 6-1 cu Kontaveit (53 de minute)

Total: 406 minute petrecute pe teren

CITEŞTE ŞI:

Halep – Muguruza, un meci fascinant: Specialiştii Eurosport au dat verdictul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite