Ajutor de la Dragomir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii Stelei aruncau cu bulgări de zăpadă şi-şi înjurau favoriţii
Suporterii Stelei aruncau cu bulgări de zăpadă şi-şi înjurau favoriţii

Gigi Becali a insistat pe lângă şeful Ligii pentru ca Steaua să scape fără suspendare, după incidentele din timpul meciului cu Ceahlăul. Comisia de Disciplină a FRF şi-a motivat decizia prin faptul că cei de la Steaua nu aveau de unde să ştie că fanii vor arunca cu bulgări de zăpadă spre teren.

„Ce vină are clubul? Cei care trebuie să plătească sunt huliganii din tribună. Steaua a organizat bine meciul", a spus Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, imediat după finalul partidei cu Ceahlăul, scor 1-3, anticipând astfel decizia Comisiei de Disciplină.

Pentru a scăpa fără nicio etapă de suspendare a terenului, Gigi Becali s-a bazat din nou pe prietenia sa cu Dragomir. Disperat să păstreze pacea cu fanii, reinstaurată cu puţin timp înainte de a începe returul, finanţatorul din Ghencea a luat legătura cu şeful Ligii, la fel cum o făcuse şi anul trecut.

De data asta, cu alte intenţii. Astă-toamnă, în plin război cu suporterii, Becali a făcut presiuni pentru ca stadionul echipei sale să fie suspendat, ca să scape de admonestările fanilor. Astfel, în prima parte a campionatului, Steaua a jucat nu mai puţin de trei meciuri cu porţile închise, cu Unirea, Pandurii şi Gloria Bistriţa.

Acum, Gigi a avut alt interes. „Sper să înţeleagă suporterii că m-am bătut pentru ei! Pentru un singur bulgăre nu putea fi suspendat terenul Stelei. Era normal să primim o amendă", a susţinut latifundiarul. Lucru care s-a şi întâmplat. Comisia de Disciplină din cadrul forului prezidat de Dragomir a fost blândă cu Steaua: oficialii roş-albaştri au scăpat de suspendare, alegându-se doar cu o amendă de 60.000 de lei.

Baciu, sacrificat

Cu Eugen Baciu lucrurile au stat cu totul altfel. Pentru că le-a arătat semne obscene fanilor, fundaşul a fost suspendat pentru trei etape şi amendat cu 10.000 de lei. După gestul de sâmbătă seară, Baciu nu mai este dorit de spectaori în Ghencea. „O să discut cu liderii galeriei despre Baciu. Dacă suporterii nu îl mai vor, nu am ce face", a clamat Becali.

„Vreau titlul cu Steaua"

Dragomir l-a ajutat pe Gigi să „dribleaze“ legile fotbalului

Dragomir l-a ajutat pe Gigi să „dribleaze“ legile fotbalului

Dacă Baciu va fi indisponibil pentru următoarea perioadă, senegalezul Gora Tall este pregătit să-i ia locul. Acesta a efectuat ieri primul antrenament cu Steaua şi va purta numărul 20 pe tricou. „Antrenamentul a fost obositor, dar colegii m-au primit extraordinar. Sper să ajut echipa să ia titlul", a spus Tall după şedinţa de pregătire.

„Nu ştiau că fanii vor folosi zăpada!"

Preşedintele Comisiei de Disciplină, Ion Neagu, a oferit o explicaţie puerilă pentru faptul că Steaua a scăpat de suspendare. „Au fost circumstanţe atenuante. Torţele aprinse n-au fost aruncate în teren, iar cei de la Steaua nu s-au gândit că suporterii vor folosi zăpada ca să arunce cu bulgări", a spus Neagu, care a continuat: „Aveau datoria să îndepărteze zăpada şi din tribune, dar nu s-au gândit" .

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite