Adversara lui Halep în semifinalele de la Wimbledon: revelaţia Eugenie Bouchard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep va avea parte de un adversar dificil în semifinalele de la Australian Open, Eugenie Bouchard, o jucătoare aflat pe val, exact ca şi românca. În acest an, canadianca joacă a treia semifinală de Mare Şlem consecutivă, din primele trei posibile!

Eugenie Bouchard (20 de ani) a învins-o astăzi, în sferturi, pe germanca Angelique Kerber, cea care câştigase ieri împotriva Mariei Şarapova. Bouchard s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-4. 

Canadianca seamănă cu Halep. Nu doar pentru că ambele jucătoare sunt de vârste apropiate, ci şi pentru că au reuşit evoluţii senzaţionale la turneele de Mare Şlem ale acestui an. 

Halep a bifat sferturi la Australian Open, finală la Roland Garros şi acum semifinale la Wimbledon. Bouchard a jucat semifinale la Australian Open şi Roland Garros şi a atins acum aceeaşi fază pe iarba londoneză.

Spre deosebire de Halep, cu şapte titluri WTA, Bouchard are un singur turneu câştigat, în luna mai a acestui an, la Nurnberg (turneu unde anul trecut s-a impus românca). 

Eugenie, revelaţia Canadei

În ianuarie, la Australian Open, Bouchard a devenit prima sportivă din Ţara Arţarului ce a atins semifinalele unui turneu de Grand Slam, după o pauză de mai bine de 30 de ani! 

„Joc pentru mine şi pentru ţara mea. Sper că, de-acum, compatrioţii mei o să-şi mute puţin privirea de la hochei spre tenis“, a adăugat canadianca din Montreal.

La fel ca Simona, Eugenie a fost recompensată de WTA cu un trofeu la sfârşitul lui 2013, „Debutul anului“.

La Australian Open, drumul spre finală i-a fost blocat de chinezoaica Na Li, iar la Roland Garros de Maria Şarapova. Sperăm că acum a venit rândul Simonei Halep. 

Halep (locul 3 WTA) şi Bouchard (locul 13 WTA) s-au întâlnit în acest an o singură dată, la Indian Wells, când a câştigat românca, scor 6-2, 1-6, 6-4. 

Partida dintre Halep şi Bouchard se va disputa joi, cel mai probabil după disputarea celeilalte semifinale, în care se întâlnesc Lucie Safarova (Cehia, 23 WTA) – Petra Kvitova (Cehia, 6 WTA). 

Ambele semifinale se vor juca pe terenul central de la Wimbledon, prima de la ora 15.00 (în acest moment nu se ştie exact programul, dar cel mai prababil primele vor evolua jucătoarele din Cehia, care au avut o zi în plus de pauză). 

    

CITEŞTE PE DOLCE-SPORT.RO:

*Simona Halep întâlneşte în semifinale la Wimbledon una dintre cele mai sexy jucătoare din circuit. Vezi imagini!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite