Wozniacki, deţinătoarea trofeului Australian Open, eliminată de Şarapova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Şarapova Foto EPA EFE
Maria Şarapova Foto EPA EFE

În turul al treilea la Australian Open, rusoaica Maria Şarapova, locul 30 WTA, a învins-o, vineri, scor 6-4, 4-6, 6-3, pe daneza Caroline Wozniacki, locul 3 WTA, deţinătoarea trofeului şi a treia favorită de pe tabloul feminin.

Meciul a durat două ore şi 24 de minute.
 

Maria Şarapova (31 ani) a fost mai agresivă şi a reuşit 37 de mingi direct câştigătoare în acest meci, faţă de doar 10 ale danezei. Pentru rusoaică a fost prima sa victorie în faţa unei adversare din top 5 după un an şi jumătate. Precedenta a fost în 2017 la US Open, în faţa Simonei Halep, pe atunci numărul doi mondial. Wozniacki riscă să iasă din top 10 după această eliminare.

"Am ştiut că va fi un meci dificl. Nu am jucat foarte multe meciuri anul trecut, aşadar sunt foarte bucuroasă că am reuşit să câştig astăzi. În astfel de meciuri, experienţa acumulată de-a lungul carierei este nepreţuită, dar tot trebuie să munceşti din greu pentru a învinge, mai ales când adversara de dincolo de fileu este la fel de bună ca tine", a declarat Maria la finalul meciului.

Rusoaica va evolua în optimi cu Ashleigh Barty, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 15. Barty a trecut vineri de grecoaica Maria Sakkari, cu 7-5, 6-1.


Şarapova are cinci titluri de Mare Şlem în palmares şi l-a cucerit pe ultimul în 2014, la Roland Garros, după o finală cu Simona Halep. Wozniacki a câştigat singurul său titlu în 2018, la Melbourne, tot după o finală cu Simona Halep.

Dacă apreciezi acest articol, te aşteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite