VIDEO Vodafone-ului nu-i pasă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
binging

Se împlinesc aproximativ trei săptămâni de când România face binging. Trei săptămâni de când mai mulţi specialişti, chiar şi-n paginile Adevărul, au spus că binging-ul e de rău. Reacţia Vodafone? 0 (zero!). Probabil n-au minute pentru asta.

Nu mă miră faptul că toate părerile despre binging n-au prins. Oamenii au fost prea prinşi cu Hexi Pharma, acum moartea patronului Hexi Pharma, alegeri, fotbal şi alte nimicuri. Unde să mai aglomerezi în agenda publică şi subiectul nutriţiei? Mai ales acum când suntem pe locul 3 în topul obezităţii în UE. Când mai bine putea să apară binging-ul în România, dacă nu acum când suntem în topul unei probleme care, ghici ce!, apare şi din cauza binging-ului.

Şi cu toatea astea, vocile alea mici şi fragile care au spus „Vodafone, vezi că faci o nasoală”, n-au primit nimic. Nici răspunsuri, nici scuze, nici „n-aţi prins voi actul artistic din spatele reclamei”, extra-minute, ori bani să tacă din gură şi să nu mai spună la prostime ce e bine şi ce nu. Vodafone şi-a văzut de treabă, că anul ăsta trebuie să fie profit mare şi gros, spre deosebire de alţi ani în care s-a vrut acelaşi lucru.

Vodafone stă liniştit pentru că undeva în corporaţia aia nişte oameni sunt plătiţi să gândească o campanie care peste ani va arăta cum Vodafone vindecă binging-ul prin cine-ştie-ce tehnologie şi investiţie. Şi-o să câştige Cannes-ul publicitarilor şi lumea va spune că Vodafone face lumea mai bună.

Şi ştiu că-s multe bube şi hibe pe care trebuie să le vindece poporul ăsta mesianic, după interpretarea celor ce cred în Iisus şi Dan Puric, dar până învăţăm noi să aruncăm gunoiul la coş şi să nu mai parcăm aiurea, să aruncăm un ochi critic şi asupra celor ce ne promit o viaţă „mai simplă şi cu de toate”. Poate că în schimbul acestui „de toate” ne trezim cu o viitoare generaţie de obezi cretinizaţi de prea mult vorbit la telefon şi cu 8 ore de seriale pe zi, nu de muncă sau hobby-uri.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite