SUA sancţionează companii ruseşti

La sfârşitul săptămânii trecute, Departamentul de stat al SUA a anunţat introducerea unor sancţiuni pe o durată de doi ani împotriva a şapte companii din Rusia, Coreea de Nord, India şi


La sfârşitul săptămânii trecute, Departamentul de stat al SUA a anunţat introducerea unor sancţiuni pe o durată de doi ani împotriva a şapte companii din Rusia, Coreea de Nord, India şi Cuba, învinuite de încălcarea unei legi americane privind vânzarea armelor de distrugere în masă în Iran. În cazul Rusiei, sancţiunile vizează compania de armament Rosoboronoexport şi compania Suhoi. Măsura luată de americani a fost considerată de MAE rus ca "lipsită de temei" şi calificată drept "un anacronism politic şi juridic". Analiştii ruşi sunt de părere că, în realitate, sancţiunile exprimă nemulţumirea Washingtonului în legătură cu vânzările de armament rusesc în unele state latino-americane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: