STUDIU Hărţuirea sexuală şi schimbarea climatică, cele mai arzătoare probleme ale fetelor din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: girlguiding.org.uk
FOTO: girlguiding.org.uk

Fetele şi femeile tinere sunt îngrijorate de fenomene precum hărţuirea sexuală, încălzirea globală, dar şi de bullying şi stereotipuri de gen, arată un studiu citat de The Guardian.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 76 de mii de fete şi femei din Marea Britanie, cu vârste între patru şi 25 de ani, conform theguardian.com.  

Organizaţia care se ocupă cu sprijinirea fetelor şi femeilor, Girlguiding, a vrut să afle ce le afectează pe fetiţe şi pe tinere. „Dintre grupurile de tineri, fetele conştientizează cel mai mult problemele de care se lovesc”, a spus o studentă care a participat la studiu, Juliet Downley (19 ani). 

Fetele cu vârste între 14 şi 25 de ani au spus că lupta împotriva hărţuirii sexuale şi relaţiile toxice sunt în topul priorităţilor de care ele vor să se ocupe în viitorul apropiat. 

În acelaşi spirit, un studiu realizat de organizaţie Hollaback! şi Universitatea Cornell întăreşte răspunsurile respondentelor, întrucât rezultatele acestuia a arătat că 90 la sută dintre femeile din Marea Britanie trec prin hărţuire în spaţiul public înainte de a împlini vârsta de 17 ani. 

„În multe privinţe, perioada de acum este cea mai bună pentru ca un copil să crească dar generaţia tânără se confruntă cu tot felul de presiuni”, a spus secretarul de stat al Educaţiei în Marea Britanie.

„Vreau ca fetele să se simtă puternice să fie în centrul tuturor discuţiilor importante”, a adăugat ministrul Victoria Atkins.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite