Remus Opriş şi Ion Caramitru, martori în dosarul mineriadei

Fostul secretar general al guvernului şi vicepreşedintele PPCD, Remus Opriş, precum şi unul dintre foştii lideri FSN, Ion Caramitru, au fost audiaţi, ieri, în dosarul mineriadei din 13-15 iunie

Fostul secretar general al guvernului şi vicepreşedintele PPCD, Remus Opriş, precum şi unul dintre foştii lideri FSN, Ion Caramitru, au fost audiaţi, ieri, în dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Ei au fost audiaţi în calitate de martori. Opriş consideră că manifestaţiile din Piaţa Universităţii din 1990 au reprezentat "un act de terorism dirijat din partea unor lideri politici de atunci. În spatele lor se afla, în mod evident, Ion Iliescu. Atacul a fost îndreptat împotriva unei elite civice, politice, care manifesta pentru libertate, democraţie. Caramitru a spus că el a fost singurul care s-a opus aducerii minerilor în Capitală. El nu a vrut însă să precizeze cine a decis chemarea minerilor. În dosarul mineriadei din 1990, fostul preşedinte al României, Ion Iliescu este învinuit, urmând chiar să fie confruntat de anchetatori cu Miron Cozma.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: