Read Arafat explică în ce condiţii ne-am putea întoarce la starea de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat
Raed Arafat

În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr înregistrat în România de la începutul pandemiei de coronavirus. Întrebat la câte cazuri s-ar pune problema întoarcerii la starea de urgenţă, Raed Arafat a răspuns că sunt mai multe aspecte care sunt luate în considerare.

„E greu de spus la câte cazuri se pune problema întoarcerii la starea de urgenţă. Trebuie înţeles, nu recomandă Arafat, ci un grup tehnico-ştiinţific, în care sunt mai mulţi colegi.Urmărim mai multe aspecte, nu doar numărul", a declarat Arafat la Digi24.

El a vorbit şi despre cazurile mediatizate de pe litoral, unde au avut loc petreceri cu încălcarea regulilor. "Pe plajă, dacă nu porţi mască şi stai la distanţă suficientă poate fi compensare, dar am văzut în ultima perioadă, fără să generalizăm, că unii sunt dispuşi să facă absolut orice ca să nu respecte regulile, să meargă la dans, la festivităţi, la orice.În acest moment nu e recomandat pentru că e risc de răspândire mai mare în astfel de anturaje, şi totuşi vedem că unii nu respectă, în pofida faptului că s-au făcut controale serioase. Înţelegem că turismul e important, fiecare vrea în concediu, dar aici sunt foarte necesare cooperarea şi înţelegerea situaţiei şi aplicarea regulilor compensatorii. Turismul s-a deschis, dar cu restricţii", a adăugat Arafat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite