Rafila vorbeşte despre o carantină la nivel naţional: Noi propunem o lună de solidaritate. Nu trebuie să speriem lumea, ci trebuie să fie parte la acest efort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOOT: Iulian Birzoi
FOOT: Iulian Birzoi

Deputatul PSD Alexandru Rafila a propus, în urma discuţiilor cu cei afectaţi de pandemie, o carantină la nivel naţional care să ţină cont de realiţăţi şi care „să nu sperie lumea”.  Rafila a precizat că ar fi necesară o reducere a activităţilor, cu sprijinul populaţiei.

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că propune o carantină la nivel naţional, „dar una care să ţină cont de realităţi şi care să nu îngrozească lumea”.

Social-democratul a afirmat că este nevoie de reducerea activităţilor economice, care să fie sprijinită de populaţie. „Noi propunem solidaritate, asta am propus, o lună de solidaritate. Nu trebuie să speriem oamenii, ci să îi facem să fie parte la acest efort naţional”, a spus deputatul PSD. 

„Prin comportamentul general, putem să controlăm acest lucru, să avem mai puţine pagube sau putem să tergiversăm, să venim cu jumătăţi de măsură şi cu lipsă de asumare şi o să ne ducă în fruntea clasamentului în privinţa numărului de decese. Oamenii trebuie informaţi şi nu combătuţi şi jigniţi”, a mai spus Rafila.

În ceea ce priveşte reducerea activităţii în sectorul Horeca pentru o perioadă limitată de timp, Alexandru Rafila a explicat că organizaţiile patronale ar fi de acord cu o astfel de măsură, însă cu condiţia ca Guvernul să îşi asume plata rapidă a ajutoarelor financiare pentru întreprinderile afectate.

„Ajutoarele financiare sunt necesare pentru ca activităţile să rămână deschise. Această situaţie de provizorat permanent nu face decât să adâncească neîncrederea sectorului privat. Nu vreau să intru în detaii tehnice, noi vom trimite câteva idei ce trebuie agreate de participanţi, dar e important ca mediul privat să fie implicat în decizie”, a mai explicat social-democratul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite