Rafila, despre cumpărarea pastilelor cu iod: Noi avem această vocaţie a proviziilor. Pastilele de iod nu trebuie să le tezaurizăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafila a explicat că pastilele care sunt produse în această perioadă de Antibiotice Iaşi vor ajunge la DSP-uri FOTO: syntha.ro
Rafila a explicat că pastilele care sunt produse în această perioadă de Antibiotice Iaşi vor ajunge la DSP-uri FOTO: syntha.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, critică faptul că numeroase persoane au cumpărat pastile cu iod, apreciind că ”noi avem această vocaţie a proviziilor. Pastilele de iod nu trebuie să le tezaurizăm”.

Ministrul explică faptul că pastilele vor fi distribuite prin structurile primăriilor, întrucât acest produs trebuie să ajungă cât mai repede la populaţie, în caz de incident nuclear.

”Noi avem această vocaţie a proviziilor. Pastilele de iod nu trebuie să le tezaurizăm. Nimeni nu trebuie să ia în România iod preventiv în această situaţia. Nu ştiu ce pastile au cumpărat, eu nu cred că sunt cu concentraţia adecvată”, a declarat, marţi, Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă, întrebat despre cei care au cumpărat pastile cu iod de teama unui atac nuclear lansat de Rusia. 

Ministrul a explicat că femeile însărcinate şi copiii trebuie să ia cu precădere astfel de produse, în caz de necesitate. 

”Esenţial la acest preparat este distribuţia, astfel încât el să fie disponibil în cel mai scurt timp de la un eventual incident, sperăm să nu apară aşa ceva”, a mai declarat ministrul. 

Acesta a precizat că o cantitate mare de iod este dăunătoare glandei tiroide. 

Rafila a explicat că pastilele care sunt produse în această perioadă de Antibiotice Iaşi vor ajunge la DSP-uri, iar de acolo, prin intermediul structurilor IGSU la primării. 

În caz de nevoie, pastilele vor fi distribuite de către structurile primăriilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite