VIDEO Premiul Fundaţiei ERSTE pentru integrare socială, decernat la Viena pe 27 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fundaţia Erste decernează la Viena Premiul pentru Integrare Socială FOTO Adevărul
Fundaţia Erste decernează la Viena Premiul pentru Integrare Socială FOTO Adevărul

Pe 27 iunie, Fundaţia ERSTE va decerna în cadrul unei ceremonii, la Viena, Premiul pentru Integrare Socială. În finală au intrat 24 de organizaţii neguvernamentale din România, care desfăşoară proiecte de integrare socială.

Şi în acest an competiţia a fost foarte strânsă, cu un nivel foarte ridicat al proiectelor, atât din punct de vedere al inovării sociale cât şi prin prisma resurselor implicate şi a rezultatelor obţinute, au explicat organizatorii.

„Făcând o comparaţie cu aplicaţiile din România din cadrul ediţiilor precedente, am remarcat că anul acesta tot mai multe proiecte răspund nevoilor specifice din comunităţile lor şi evidenţiază necesitatea rezolvării lor. Ca şi aplicanţii din anii anteriori, organizaţiile participante la această ediţie şi-au folosit experienţa pentru a crea proiecte inovatoare care să răspundă unor provocări noi, cu o tenacitate şi pasiune exemplară”, a declarat Dejan Petrovic, project manager al Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială.

Premii în bani în valoare de 610.000 de euro

Cele 24 de organizaţii finaliste din România au fost selectate dintr-un total de 355 aplicaţii şi au în vedere integrarea socială a următoarelor grupuri de persoane dezavantajate: persoane cu dizabilităţi fizice sau mintale (7 proiecte), persoane sărace (7 proiecte), minorităţi etnice – romi (6 proiecte), copii şi tineri (5 proiecte), femei (1 proiect), persoane care consumă droguri (1 proiect).

Evaluarea aplicaţiilor înscrise a fost completată de vizite în teren din partea unei echipe de experţi a fundaţiei. Vizitele s-au desfăşurat în perioada februarie-aprilie 2013 şi au urmărit cunoaşterea organizaţiilor finaliste şi a rezultatelor proiectelor care au produs o schimbare reală şi relevantă în comunităţile lor.

În afara premiilor în bani în valoare totală de 610.000 euro, cei 33 de câştigători beneficiază de suport în relaţia cu presa, asigurat de consultanţi specializaţi în Relaţii Publice, pe o perioadă de 2 ani (iulie 2013 - iunie 2015).

De asemenea, organizaţiile finaliste vor fi integrate în ERSTE Foundation’s NGO Academy, o platformă menită să le permită dezvoltarea diverselor competenţe organizaţionale şi vor fi promovate in Reţeaua de Integrare Socială a Fundaţiei ERSTE.

Premiul, acordat la fiecare doi ani

Premiul este acordat la fiecare doi ani, încă din anul 2007 şi are ca obiectiv încurajarea dezvoltării societăţilor civile din ţările Europei centrale şi de sud-est, el fiind oferit organizaţiilor non-profit din cele 13 ţări participante, care desfăşoară proiecte de integrare socială inovatoare şi eficiente.

Clip prezentare EFASI


Proiectele trebuie să aibă în vedere integrarea socială a unuia sau a mai multor grupuri de persoane dezavantajate, cum ar fi minorităţi etnice, persoane cu dizabilităţi, comunitatea LGBT, copii, bătrâni, femei, persoane fără adăpost, emigranţi, persoane încarcerate, refugiaţi.

Ţările participante sunt România, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Moldova, Serbia, Slocavia şi Slovenia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite