Pagina cititorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvia Urlică are 44 de ani şi este institutor în Reşiţa. În urmă cu un an a decis să profite de promoţiile oferite de „Adevărul“, iar acum este unul dintre cititorii fideli ai ziarului.

„Îmi place să fiu informată"

„Atunci când timpul îmi permite, răsfoiesc tot ziarul. Mai ales că mă interesează tot ce se întâmplă în jurul meu, îmi place să fiu informată", spune Silvia Urlică. Membrii familiei se delectează cu colecţiile de cărţi apărute cu „Adevărul", acesta fiiind un alt motiv pentru care Silvia Urlică a decis să se aboneze. Fiica sa, Mihaela, este elevă în clasa a X-a la Liceul „Traian Lalescu", iar colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă" este pe gustul său.

„Pe lângă faptul că aceste cărţi au un aspect foarte frumos, mă încântă ideea că Mihaela a descoperit că lectura este mai importantă decât orice alt lucru", a mai precizat Silvia Urlică.

Despăgubirile şi realitatea românească

Tot mai mulţi români se iau la trântă cu statul dându-l în judecată şi intenţionând să ceară despagubiri. Gelu Voican Voiculescu cere despăgubiri, dar nu ştiu pentru ce. Poate pentru privilegii. Andrei Chiliman cere şi el 1 milion de euro drept despăgubiri, nu ştiu ce român mai dă şi în judecată statul pentru că a fost persecutat de regimul comunist. Pensionarii militari merg şi ei acum cu un camion de dosare la tribunal şi vor cere despăgubiri, susţinând că fiecare cerere le este îndreptăţită.

Oare aceşti oameni chiar nu cunosc realitatea românească? Oare ştiu că pentru plata unei singure astfel de cereri soluţionată favorabil în justiţie afectează, cu aproximaţie, 10 români? E adevărat că foarte mulţi oameni au fost persecutaţi de Securitate, însă, dacă aceşti oameni au reuşit, în cei aproape 21 de ani de la căderea comunismului, să-şi construiască singuri o viaţă, atunci acea nedreptate este depăşită. E adevărat că aceşti oameni ar merita o compensaţie materială dar, în condiţiile în care economia ţării este la pământ, cum mai pot revendica ei reparaţii atunci când ştiu că acest demers afectează în mod direct zeci de români?

Iată un exemplu care ar trebui să ne lase tuturor de gândit: o mamă îndurerată, care şi-a pierdut copilul în accidentul aviatic de la Tuzla, această Vitoria Lipan a timpurilor noastre, în cazul unei despăgubiri de 10 milioane de euro ar dona Armatei aceşti bani, pentru a cumpăra elicoptere performante. Atât timp cât mai sunt astfel de români, cred că nu este totul pierdut.
 
Marian

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite