O comisie de anchetă investighează incidentul de la Spitalul Sfânta Maria. Ce transmite familia pacientei arse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia care a suferit arsuri în urma accidentului de la Spitalul Sfânta Maria, foto Facebook Carla Tanasie
Femeia care a suferit arsuri în urma accidentului de la Spitalul Sfânta Maria, foto Facebook Carla Tanasie

O comisie de anchetă din cadrul Ministerului Sănătăţii analizează circumstanţele producerii incidentului care a avut loc săptămâna trecută în timpul unei intervenţii la Spitalul ''Sfânta Maria''. În acelaşi timp, familia pacientei care a suferit arsurile transmite că nu doreşte nicio incriminare pentru incident.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi, la o conferinţă de presă, că o echipă a ministerului se va deplasa la Spitalul "Sfânta Maria".

"Cineva din minister va face o vizită acolo . (...) Este tendinţa aceasta de a ascunde mizeria sub preş", a spus ministrul.

Ce spune familia

„Apreciem în mod deosebit grija pe care medicul curant o are pentru mama noastră. Apreciem deplina disponibilitate a medicului şi toate măsurile luate pentru sănătatea mamei noastre. Considerăm că situaţia medicală a fost mult exagerată mediatic, cu termenii folosiţi, precum "incendiu în sala de operaţie" sau "arsuri grave" pentru a descrie o arsură aproape vindecată, la nici o săptămână de la incident. Noi, tutorii legali ai pacientei, nu am dorit şi nu dorim nicio incriminare pentru acest incident intraoperator, care a fost foarte bine gestionat. Orice informaţie primită sau difuzată în afara cadrului legal de reprezentare o considerăm falsă. Considerăm că o parte a media exploatează exagerat, fals şi neadevărat această situaţie", susţine familia pacientei.

În acelaşi timp, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a transmis un comunicat în care arată că „Dezminţim ferm toate informaţiile apărute, potrivit cărora la Spitalul Sfânta Maria a avut loc un incident care ar fi pus în pericol viaţa unei paciente. Operaţia realizată, de extirpare a unei tumori din nara pacientei, a fost una minim invazivă. Incidentul produs în timpul operaţiei a generat o arsură foarte mică, tratată imediat de medici şi care este în curs de vindecare".

Potrivit sursei citate, suprafaţa afectată în momentul incidentului este vindecată în proporţie de 80%, evoluţia pacientei fiind una favorabilă.

„Concret, suprafaţa afectată, în momentul incidentului, este vindecată 80%. Pacienta se află în convalescenţă, cu evoluţie favorabilă a bolii de bază pentru care a fost operată, urmând ca săptămâna viitoare sa fie vindecată complet. Pacienta a fost consultată pentru o a doua opinie de un profesor universitar, specialist în chirurgie plastică şi arsuri, care a confirmat diagnosticul şi schema de tratament recomandate de echipa medicală a spitalului", se mai menţionează în comunicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite