Numărul de decese în România cauzate de coronavirus a ajuns la 18

Numărul de decese în România cauzate de coronavirus a ajuns la 18

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România a ajuns joi la 1029 de cazuri. Foto inquam photos

Autorităţile au anunţat joi după-amiază un nou deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus. Este vorba de o femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în data de 20.03.2020 în Spitalul Huedin. Pacienta avea afecţiuni preexistente: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„A fost înregistrat un nou caz de deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus, fiind cazul numărul 18 la nivel naţional.

 
Este vorba despre o femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în data de 20.03.2020 în Spitalul Huedin.
Pacienta a fost  transferată în data de 22.03.2020 în secţia ATI a  Spitalului de Boli Infectioase Cluj, după ce a fost confirmată cu COVID-19.
 
Pacienta avea afecţiuni pre existente: hipertensiune arterială, diabet zaharat”, au transmis autorităţile.
 
Până astăzi, 18 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Cluj, Suceava, Arad, Bacău şi Timişoara, au decedat.
 
Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus în România a ajuns joi la 1029 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate 123 de cazuri noi.
 
94 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi (53 la Timişoara, 28 la Bucureşti, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi).
 
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 6.151 de persoane. Alte 110.042 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 
 

Lista cu toate decesele înregistrate în România

1. Primul deces în România s-a înregistrat pe 22 martie. Bărbatul de 67 de ani din Filiaşi, judeţul Dolj, a locuit în Franţa în ultimii 10 ani, unde a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în fază terminală. La începutul lunii martie, acesta a cerut să fie adus în ţară.  Pe 15 martie, la zece zile de la revenire în România, a sunat la numărul de urgenţe anunţând că nu se simte prea bine. A fost internat la Spitalul din Filiaşi, unde a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.
 
2. Bărbat în vârstă de 74 de ani, era internat la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală şi suferea de o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă. Acestuia nu i s-a făcut testul de coronavirus decât mult prea târziu. 
 
3. Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, era omul de afaceri Vasile Ouatu, fost viceprimar al municipiului Piatra Neamţ, afirmă surse medicale. El suferea de afecţiuni cronice. Vasile Ouatu a fost transferat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi în urmă cu două zile, fiind adus de la spitalul din Piatra Neamţ, după ce a fost confirmat cu coronavirus. Surse medicale afirmă că starea sa de sănătate s-a agravat brusc, el murind în cursul serii de duminică la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.  Miercuri, lui Vasile Ouatu i se deshisese un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor” pentru că ar fi refuzat internarea şi alte investigaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ.
 
4. Femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul Judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice - diabet, boli cardiovasculare, fără context epidemiologic (nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).
 
5. Bărbat de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Judeţean Suceava din 21.03.2020. Persoana a fost internată anterior în secţia de cardiologie.
 
6. Bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Judeţean Arad, intubat în secţia ATI. Bărbatul a decedat în aceeaşi zi în care a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.
 
7. Bărbat în vârstă de 65 ani, internat la Spitalul Universitar Bucureşti, confirmat pozitiv în 21.03.2020. Pacientul necesita dializă şi a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID 19 pe data de 20.03.2020 şi care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, unde a decedat.
 
8. Bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova. Bărbatul a revenit în ţară în 7 martie din Italia, împreună cu fiica sa, aflată în autoizolare. A fost internat pe data de 19 martie la Craiova cu insuficienţă respiratorie. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.
 
9. Bărbat, 59 ani, pacient Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 22/03/2020 
 
10. Femeie, 80 ani, pacientă în  Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020
 
11. Femeie de 64 de ani, din judeţul Suceava. A avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, unde a decedat. Pacienta suferea de boli asociate HTA, cardiopatie ischemică, fibrilaţie atrială.
 
12. Un bărbat de 74 de ani, din Ialomiţa, internat la Bacău în Spitalul Comăneşti. Acesta era internat la secţia ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie şi a fost internat în 22 martie în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, şi insuficienţă renală cronică.
 
13. O femeie din judeţul  Caraş Severin în vârstă de 72 de ani transferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara. Persoana a avut istoric de călătorie, din Spania (Madrid), şi suferea de afecţiuni preexistente (diabet, fibrilaţie atrială, cardiopatie ischemică).
 
14. Un bărbat de 52 ani, internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava, care a fost confirmat pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020. Bărbatul, care suferea de obezitate, este cel mai tânăr pacient decedat până acum în România.
 
15. Bărbat, 63 ani, din judeţul Neamţ, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în sectia de ATI, confirmat pozitiv în data de 21.03.2020.
 
16. Femeie, 70 ani, din judeţul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.
 
17. Femeie, 70 ani, din judeţul Suceava, internată în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.

18. Femeie în vârstă de 76 ani, din judetul Cluj, internată în data de 20.03.2020 în Spitalul Huedin. Pacienta avea afecţiuni preexistente: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: