Mircea Băsescu: “Am trimis o radiogramă că venim acasă şi că suntem alături de revoluţionari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, susţine că, în decembrie 1989, era pe mare, îmbarcat pe nava petrolieră "Ploieşti" şi a aflat de la radio despre arestarea soţilor Ceauşescu.

"Eram în Dardanele la Revoluţie, veneam spre ţară. Am ascultat la radio despre Revoluţie, la comanda navei Ploieşti, un tanc pe care încărcasem marfă. Toată după-amiaza a ascultat şi restul echipajului ce se întâmplă în ţară. Am folosit radioul prin care se făceau diverse anunţuri, să asculte toţi", a declarat Mircea Băsescu într-un interviu acordat cotidianului constănţean Replica.

Fratele preşedintelui spune că s-a bucurat foarte mult de căderea regimului Ceauşescu şi chiar i-a felicitat pe revoluţionari.
"La miezul nopţii am făcut o radiogramă, în numele echipajului, că venim acasă şi că suntem alături de revoluţionari. Pentru că Radio-Coasta nu mai lucra, am transmis prin intermediul radioului turcesc. După 24 de ore, am ajuns acasă", povesteşte Mircea Băsescu.

Întoarcerea acasă nu a fost scutită de emoţii. Pe 24 decembrie, când ajungea cu nava în apele teritoriale ale României, Mircea Băsescu a fost nevoit să oprească la zece mile de coastă.

"Ni s-a spus că pentru siguranţa noastră, să nu tragă teroriştii. Spuneau că sunt semnale ba verzi, ba roşii... nu cred că erau teroriştii. În fine, ne-au adus la mal abia dimineaţa, noaptea nu ni s-a permis să intrăm în port, să nu fim împuşcaţi", a mai spus Mircea Băsescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite