Medicii de familie protestează. Vineri nu vor elibera reţete compensate şi gratuite, iar consultaţiile vor fi plătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de familie sunt nemulţumiţi de condiţiile din contractul cadru pe care l-a propus Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, motiv pentru care, vineri, nu vor elibera reţete compensate şi gratuite.

Medicii de familie refuză să semneze o serie acte adiţionale la contractul-cadru, pentru că ar trebui să semneze retroactiv, aşa că vor începe să le semneze de săptămâna viitoare, arată Digi24.

Potrivit sursei citate, medicii îi roagă pe pacienţi ca, în cazul în care nu sunt urgenţe, să vină pentru reţete abia  la începutul săptămânii viitoare. 

În ceea ce priveşte consultaţiile, pacienţii au de ales între  a le plăti sau a se întoarce tot săptămâna viitoare. În funcţie de relaţia medic-pacienţi, medicii pot alege să facă aceste consultaţii gratis. În cazul unor urgenţe, pacienţii vor fi redirecţionaţi către spitale.

Deocamdată nu există nicio reacţie de la Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, dar medicii şi-au exprimat nemulţumirile încă de săptămâna trecută, când au pichetat Ministerul Sănătăţii, mai arată Digi24.

De altfel, au fost nemulţumiri încă de săptămâna trecută  când medicii au cerut să li mărească bugetul. Reacţiile au venit şi pe fondul unei fiscalizări excesive a segmentului de medicină de familie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite