Când începe vaccinarea cu serul Moderna la centrele şi echipele mobile. Există posibilitatea înscrierii prin call-center

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu
Gheorghiţă a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, noi măsuri privind
procesul de imunizare al populaţiei. FOTO Arhivă
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, noi măsuri privind procesul de imunizare al populaţiei. FOTO Arhivă

Valeriu Gheorghiţă a anunţat astăzi că începe vaccinarea prin centrele şi echipele mobile. Centrele mobile ajung la început în şapte judeţe. În aceste centre va fi folosit vaccin de la Moderna. Medicul a mai arătat că există posibilitatea de înscriere la vaccinare prin call-center, fără a fi necesară crearea unui cont pe platformă.

“Pot să vă spun că de mâine începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile şi de asemenea prin sprijinul echipelor mobile avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare, sigur că vor intra rând pe rând şi alte judeţe şi de asemenea avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate. Pot să vă spun şi care sunt aceste judeţe unde dislocăm centre mobile:Arad,  Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi Sibiu”, a declarat marţi, Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că în centrele mobile va fi folosit vaccinul de la Moderna.

“Vom distribui pentru moment vaccin de la compania Moderna care este un vaccin după cum ştim pe bază de Arn mesager şi ne putem permite din punct de vedere logistic organizarea acestor activităţi de vaccinare, având în vedere stabilitatea la temperatura obişnuită de 2 - 8 grade pentru 30 de zile”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

De asemenea, acesta a mai spus că vor fi luată două măsuri pentru a facilita înscrierea la vaccinare, având în vedere că pentru multe persoane este dificilă accesarea platformei de vaccinare.

“Plecând de la ideea că în mod deosebit în mediul rural, dar nu numai de multe ori este dificilă accesare platformei de programare şi atunci trebuie să găsim soluţi prin care o persoană să beneficieze de vaccinare. Două soluţii concrete, va exista posibilitatea de programare telefonică tot prin intermediul operatorului de call-center, persoana respectivă se va programa direct în centru de vaccinare fără să existe nevoia creării unui cont în platformă. O altă modalitate pe care o avem în vedere este ca persoana respectivă sau mai multe să se programeze direct la centrul de vaccinare. Sunt în mod deosebit persoane din mediul rural care se pot deplasa la un centru de vaccinare şi se trec pe listă exact în respectivul centru şi se va stabili ziua în care să se prezinte la vaccinare. Încercăm să găsim aceste variante care să faciliteze programarea la vaccinare”, a anunţat Valeriu Gheorghiţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite