„Let`s Do It, Romania!” Românii ies la curăţenie împreună cu Republica Moldova. Cei mai harnici cartatori vor fi premiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii „Let`s Do It, Romania!” ies din nou pe 24 septembrie pentru a face curăţenie, iar asta se va întâmpla laolaltă cu moldovenii. Potrivit organizatorilor, cei care reuşesc să raporteze cele mai mari mormane cu deşeuri vor fi premiaţi cu aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotinete electrice, ghiozdane, dar şi accesorii pentru drumeţii.

Pentru a cincea oară, românii vor ieşi din nou la curăţenie pe 24 septembrie. România va coordona şi activitatea din Republica Moldova, care va organiza acţiunea în aceeaşi zi. 

"Sunt deja aproape 7 ani de când a luat naştere "Let`s Do It, Romania!”, evenimentul simbol al voluntariatului în ţara noastră. Până acum, am reuşit să mobilizăm la curăţenie peste 1 200 000 de români pentru a schimba România în bine, dar şi pentru a aduce în prim plan problema deşeurilor. Este un moment important, în care România trebuie să accelereze reforma în acest sens. Viziunea noastră este o Românie fără deşeuri, pe care o urmărim prin toate proiectele noastre." a declarat Andrei Coşuleanu, Director Executiv “Let`s Do It, Romania!“.

Cartare cu premii

Identificarea mormanelor de deşeuri va fi realizată prin intermediul aplicaţiei "Let`s Do It, Romania!, iar cei mai harnici cartatori vor fi premiaţi cu aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotinete electrice, ghiozdane, accesorii pentru drumeţii în valoare de 5000 de euro.

Ministerele, implicate în campanie

Potrivit organizatorilor, cinci ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curăţenie Naţională: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, care va contribui la identificarea zonelor cu deşeuri; Ministerul Educaţiei Naţionale, care va implica din nou profesori şi elevi la Ziua de Curăţenie Naţională, Ministerul de Interne, care va participa la curăţenie cu instituţiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliţia Română; Ministerul Justiţiei, care se va implica prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curăţenie în gări şi în apropierea acestora pe 24 septembrie.

Calendar Let's Do it, Romania!”

18 iulie – 30 august – stabilirea echipelor locale de organizare

18 iulie –5 septembrie – cartarea mormanelor de deşeuri prin intermediul aplicaţiei "Let`s Do It, Romania!"

1 august – start înscrieri la Ziua de Curăţenie Naţională pe www.letsdoitromania.ro

5 septembrie – start alocare mormane de pe Harta Deşeurilor pe www.letsdoitromania.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite