Federaţia Sanitas solicită urgentarea reglementării situaţiei personalului încadrat pe perioadă determinată în pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Federaţia Sanitas: Angajaţii din Sănătate care au contract de muncă încheiat doar pe perioada stării de urgenţă şi de alertă au spus ”prezent” când sistemul a avut nevoie de ei FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Federaţia Sanitas: Angajaţii din Sănătate care au contract de muncă încheiat doar pe perioada stării de urgenţă şi de alertă au spus ”prezent” când sistemul a avut nevoie de ei FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Federaţia Sanitas solicită parlamentarilor să urgenteze procedurile pentru reglementarea menţinerii în sistemul medical a angajaţilor care au contract de muncă încadrat pe perioadă determinată în pandemie, adăugând că, fără aceştia spitalele se vor confrunta cu o criză suplimentară de personal.

"Starea de alertă generată de pandemia de COVID-19 se apropie de sfârşit? Ce se va întâmpla cu angajaţii din Sănătate care au contract de muncă încheiat doar pe perioada stării de urgenţă şi de alertă? Oamenii aceştia au spus ”prezent” când sistemul a avut nevoie de ei. Ce face sistemul acum cu ei?", au transmis reprezentanţii Sanitas.

Sindicaliştii reamintesc că au făcut demersuri, încă din vara anului 2021, pentru reglementarea acestei situaţii, însă potrivit lor, schimbările politice au trimis în plan secundar problemele acestor salariaţi care au intrat în lupta cu pandemia atunci când sistemul sanitar era aproape de colaps.

"Actualii guvernanţi şi parlamentari trebuie să urgenteze reglementarea menţinerii acestor colegi în sistem, altfel spitalele se vor confrunta cu o criză suplimentară de personal! Faptul că proiectul de Lege privind reglementarea statutului personalului contractual care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată a fost adoptat de Senat, urmând să ajungă foarte curând în dezbaterea Camerei Deputaţilor este un semn bun, dar trebuie categoric urgentate procedurile", mai spuns reprezentanţii Sanitas.

Demersurile SANITAS pot fi accesate aici.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, a declarat, luni, că autorităţile încercă să găsească soluţii pentru ca aceşti angajaţi să poată să îşi continuie activitatea.

„În ceea ce priveşte personalul care a fost angajat la Ministerul Sănătăţii, la DSP-uri, la staţiile de ambulanţă, în unităţi sanitare, încearcăm să găsim o soluţie la nivelul Guvernului şi Parlamentului, încât aceşti oameni să poată să continuie. Mi se pare şi moral şi etic ca nişte oameni care au lucrat doi ani de zile sau poate un an de zile, au dus greul acestei pandemii, să poată să îşi continuie activitatea dacă doresc”, a afirmat Alexandru Rafila.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite