AVERTIZARE METEO Două zile cu vreme severă în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme severă valabilă în toată ţara. Anunţul a fost făcut de Administraţia Naţională de Meterologie (ANM).

ANM a emis o atenţionare meteorologică de Cod Galben pentru intervalul 24 octombrie, ora 22 - 25 octombrie, ora 18. Astfel, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali Fenomene vor avea loc intensificãri ale vântului, ninsori viscolite şi spulberate. 

În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali local şi temporar va continua sã ningã slab, iar vântul va avea intensificãri, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, cu viteze, în general, de 70 - 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada.

La peste 1800 m, în special în Carpaţii Meridionali în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90...100 km/h şi va fi viscol puternic. În nordul şi centrul Moldovei se vor semnala: intensificãri ale vântului. În noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie) şi pe parcursul zilei de joi (25 octombrie), în nordul şi centrul Moldovei vor fi intensificãri ale vântului cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depãşi 70 km/h. 

Intensificãri temporare ale vântului se vor mai semnala şi în celelalte zone, cu rafale în general de 50...60 km/h, iar pe arii restrânse în Carpaţii Occidentali de peste 80 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, a anunţat Administraţia Naţionalã de Meteorologie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite