Doar trei paturi sunt libere la nivel naţional pentru bolnavii de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 139 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. FOTO EPA-EFE
De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 139 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. FOTO EPA-EFE

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, duminică faptul că în România mai sunt trei paturi libere pentru pacienţii bolnavi de COVID-19.

În data de 10 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.534 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. 

În Bucureşti sunt avizate de DSP 332 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 139 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 

Situaţia paturilor suplimentare o aveţi în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat. 

1.603 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. 

La  nivel national sunt 3 paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, dintre care 1 pat disponibil la nivelul Judeţului Constanţa şi 2 la nivelul Municipiul Bucureşti, . 

Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.

  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite