Pe tine nu te interesează trecutul. Nu-ţi foloseşte la nimic, zici tu. Dimpotrivă, orice referire la trecutul acela este apăsătoare, te deprimă, te plictiseşte, îţi provoacă repulsie, fuck! Prezentul este cool, viitorul este al tău. Tu stai pe Facebook. Şi nu-ţi pasă cum arătau ăia. (Dar într-o zi îţi va păsa.)

De aceea îţi spun: uită-te bine la Dan Voiculescu! Să nu-ţi fie frică de oameni ca el. Sunt mulţi în România. Ei împreună cu progeniturile şi prietenii lor au cucerit România, imediat după ce a fost împuşcat Ceauşescu. (Să nu-ţi pară rău de Împuşcat!) Ei şi-au împărţit banii, puterea, influenţa, drepturile şi dreptatea, proprietăţile (de stat) şi vieţile altora. Au împărţit TOTUL. Pentru că aşa au considerat ei că li se cuvine: TOTUL. Şi progeniturile lor aşa au fost crescute, educate şi instruite: să li se cuvină. Dispreţuind oamenii şi legile. Pentru că oamenii sunt sclavii lor, pentru că legile sunt la cheremul lor.

Uită-te bine la Dan Voiculescu! Generaţia lui va muri curând. Nu va intra în istorie. Nu te bucura! Îl vor urma alţii din aceeaşi „familie”. Ei nu-ţi vor face niciun rău. Fizic. Vor dori doar să nu te împotriveşti şi să nu le arăţi cât de jegoase sunt sufletele lor. Atunci, dacă vei avea acest curaj (curaj, nu interes!) te vor declara duşmanul lor, duşmanul poporului, trădătorul, peştele tuturor curvelor, cu aceleaşi metode folosite de cei care l-au slujit pe Ceauşescu. Pentru că de la cei bătrâni le-au moştenit şi şi-au însuşit metodele. Dar tu nu ştii nimic despre comunişti, securişti, turnători...

Uită-te bine la Dan Voiculescu! Şi mai ales la oamenii din jurul lui. Crede-mă, dacă n-ar fi fost împuşcat Ceauşescu la Târgovişte, ciracii lui Dan Voiculescu ar fi fost în prezent nişte propagandişti de nădejde, care ar fi ridicat în slăvi victoriile „societăţii socialiste multilateral dezvoltate”, ar fi fost nişte vigilenţi securişti care te-ar fi strâns cu uşa să le spui ce bancuri zic colegii tăi de facultate sau cine a ajutat-o pe prietena ta să facă avort... Ştiu, nu te interesează trecutul, îţi provoacă repulsie. Tu stai pe Facebook, eşti preocupat de cariera ta, de berea ta, de muzicile tale, de viaţa ta.

Uită-te bine la Dan Voiculescu! Nici în visele tale cele mai frumoase n-ai cunoscut libertatea. Dacă butonezi un smartphone sau agăţi o tipă în club şi fumaţi iarbă, asta nu înseamnă că eşti liber. Să ştii să recunoşti minciuna, ipocrizia, manipularea, să recunoşti profesionalismul şi competenţa, toate acestea ar fi, poate, libertatea ta.  

Uită-te bine la Dan Voiculescu! Uită-te şi la cei care îl susţin şi-l apără. Se vor întoarce în curând. Uită-te bine la ei, ca să-i recunoşti, când socialismul ăla pe care nu vrei să-l cunoşti se va întoarce deghizat, cosmetizat, restartat, downloadat şi se va instaura, cu brutalitate, cu ferocitate, strivindu-te, să-i recunoşti, ca să ştii ce ţi se întâmplă, ca să nu mori ca un prost!