Cum explică Arhiepisopia Romano-catolică imaginile care îl surprind pe Papă mergând pe străzile pustii ale Romei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul romano-catolic Francisc Doboş Imagine: Arhiva Adevărul
Preotul romano-catolic Francisc Doboş Imagine: Arhiva Adevărul

Imaginile care îl surprind pe Papa Francisc mergând pe străzile pustii ale Romei nu arată o plimbare, ci un pelerinaj, a explicat preotul Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-catolice din Bucureşti.


„Nu este vorba atât despre o plimbare, cât despre un pelerinaj. A fost la Santa Maria Maggiore, este una dintre cele 4 bazilici importante ale Romei, acolo unde merge de obicei atunci când pleacă într-o călătorie apostolică sau atunci când se întoarce”, a spus Francic Doboş, la Digi24.

Suveranul pontif a fost fotografiat în apropierea bisericii San Marcelo, unde se află un crucifix în faţa căruia oamenii s-au rugat, la 1.500, ca Roma să fie salvată de ciumă.

„Papa sa dus să se roage pentru Roma. Dar rugăciunea noastră nu ne scuteşte de responsabilitate. Iar aici, Sfântul Scaun şi Papa Francisc au luat toate măsurile de precauţie, au renunţat la toate audienţele, aşa cum spun autorităţile”, a spus Francisc Doboş.

„Credinţa noasră nu este împotriva biologiei şi a ştiinţei, pentru că ştim cum se răspândeşte un virus. Credinţa nu împiedică neapărat răspândirea unui virus, să nu-l ispitim pe Dumnezeu. Şi iată că nici Papa nu-l ispiteşte pe Dumnezeu şi nu-i pune pe oameni la încercare. Avem o credinţă de bun-simţ, care ţine cont de legile biologice”, a continuat preotul.

„Toată această situaţie pe care nimeni nu o controlează deocamdată – avem siguranţa iubirii, că indiferent ce se întâmplă, suntem în braţele unui Dumnezeu-tată, pentru noi, pentru creştini, şi ne încredem că Dumnezeu, şi cu ajutorul medicilor, şi cu ajutorul cercetătorilor, ne vor scoate din această situaţie de criză. Să nu intrăm în panică, să nu golim supermarketurile, să ne comportăm în aşa fel încât să dăm dovadă de umanitate”, a adăugat Francisc Doboş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite