Craioveni arestaţi pentru fraude informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii grupului infracţional au obţinut, prin înşelarea a 59 de cetăţeni străini din S.U.A., Franţa, Belgia, Anglia, Irlanda sau Danemarca, venituri de circa 60.000

Membrii grupului infracţional au obţinut, prin înşelarea a 59 de cetăţeni străini din S.U.A., Franţa, Belgia, Anglia, Irlanda sau Danemarca, venituri de circa 60.000 euro.

Lucrătorii B.C.C.O. Craiova, sub supravegherea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dolj, au efectuat ieri patru percheziţii la locuinţele unor persoane despre care existau date că au săvârşit infracţiuni informatice. Grupul infracţional era constituit din Andrei A., de 22 de ani - liderul grupului, Ioana A., de 24 de ani, Claudia G., de 22 de ani şi Cosmin C., de 21 de ani, toţi din Craiova.

Modul de operare al acestora nu este unul nou, infractorii desfăşurându-şi activitatea în perioada 2005 - 2008. Ei iniţiau, prin intermediul unor site-uri specializate în anunţuri matrimoniale şi de prietenie, discuţii cu diferiţi cetăţeni străini. Apoi, le solicitau sume cuprinse între 100 şi 5.000 de dolari, pentru a se deplasa în ţările unde domiciliau aceştia. După primirea banilor, întrerupeau legătura cu persoanele respective.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor două unităţi centrale de calculator, un laptop, mai multe documente de transfer bancar, cinci telefoane mobile, cartele telefonice, o sabie tip ninja şi mai multe înscrisuri.

Primii trei suspecţi au fost prezentaţi în stare de reţinere Tribunalului Dolj, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi cauzarea unui prejudiciu patrimonial unei persoane, prin introducerea de date informatice în scopul de a obţine beneficii materiale.

Faţă de Cosmin C. s-a dispus cercetarea în stare de libertate, pentru săvârşirea aceloraşi infracţiuni. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite