Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, desfiinţat pentru că „anulează valorile româneşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării ar putea fi desfiinţat, după ce Camera Deputaţilor a adoptat tacit, marţi, un proiect de lege în acest sens. Potrivit expunerii de motive, CNCD este o instituţie antiromânească şi un instrument de a anula valorile româneşti. Senatul este cameră decizională.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege, iniţiat de fostul deputat independent Bogdan Diaconu, prin care se abrogă Legea 48/2002, legea prin care s-a înfiinţat CNCD, ceea ce înseamnă desfiinţarea instituţiei, informează Agerpres.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de abogare a Legii 48/2002 are ca scop desfiinţarea CNCD, "instituţie bugetară, care a făcut dovada, în decursul anilor, că funcţionează ca o instituţie antiromânească şi antinaţională, fiind un instrument în mâna UDMR şi a altor grupuri de interese, de a anula valorile româneşti, valorile tradiţionale creştine şi drepturile românilor în propria lor ţară".

 Proiectul de lege a fost depus la Parlament pe 26 septembrie 2016, iar termenul legal de dezbatere şi vot final pentru această iniţiativă a expirat pe 25 noiembrie 2016, mai arată agerpres. Camera Deputaţilor este primul for sesizat, iar Senatul este cameră decizională.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite